Een turkoois interieur; durf jij het?

interieuradvies turkoois interieur 2Een turkoois interieur. Denk jij erover na?

De kleur turkoois dankt haar naam aan de prachtige edelsteen.  Turkoois doet mij vooral denken aan prachtige oceanen uit verre reizen. En een beetje aan de zeeën iets dichter hier in de buurt. Hoe dan ook zorgt turkoois in het interieur voor kalmte en rust.

Veel andere kleuren worden vaak door elkaar gehaald met turkoois. Maar turkoois is geen lichtblauw. En turkoois is ook geen teal. Ook aqua is net een andere kleur. Al lijkt het soms wel heel veel op deze kleuren.

Turkoois is een mengeling van lichtblauw met groen (en soms een tikje geel) en is er in verschillende tinten; van warm tot koud en van licht tot donker.

Turkoois combineren
Turkoois is met veel kleuren te combineren. Het staat prachtig met citrustinten (vooral lime) en werkt mooi met andere tinten blauw. Ook het dominantere rood maakt turkoois vriendelijker en zachter. Paars met turkoois zorgt voor een tropisch effect.

Je hoeft turkoois dus echt niet altijd te combineren met rustige kleuren.

Wil jij een turkoois interieur omdat je de zee in huis wilt halen? Combineer het dan met een heldere of juist warme wittint. En wil je bijvoorbeeld echt in Mexicaanse sferen komen, breng turkoois dan samen met mosterdgeel en/of koffiebruin.

Waar je ook voor kiest, een turkoois interieur is sowieso altijd vrolijk!

interieuradvies Beach trapinterieuradvies turkoois interieur paarsinterieuradvies turkoois interieur3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turkoois in de badkamer
interieuradvies Badkamer turkooisSteeds meer zie ik mensen kiezen voor achromatische badkamers. Rustig, helder en fris is dan vaak de reden waarom niet voor kleuren wordt gekozen. Maar waarom zou je je turkoois interieur niet in de badkamer doorvoeren?

De frisse kleur werkt wonderlijk genoeg verkwikkend en kalmerend tegelijk.
En wil je er een vleug chique aan toevoegen? Gebruik dan goud in combinatie met turkoois. Gegarandeerd dat jij je glamorous voelt wanneer je je tanden staat te poetsen.

En weet je? Turkoois zorgt er ook nog eens voor dat je badkamer een stukje groter lijkt.
Extra fijn als jij al niet zo’n grote badkamer hebt.

Met jouw wens voor een turkoois interieur kun je dus echt alle kanten op.
Maar een ding is zeker; je wordt er sowieso blij van.
Al kun je als je echt blij wilt worden natuurlijk ook kiezen voor geel in je interieur. Of lees eerst eens meer over de kenmerken van allerlei kleuren. Jouw lievelingskleur zit daar zeker bij!

Heb jij turkoois in je inrichting? Ik hoor graag hoe jij het hebt toegepast. Laat je het hieronder even weten?

Foto 1: saraekali.tumblr.com, Foto 2: www.ebay.nl, Foto 3: s-media-cache-ak0.pinimg.com, Foto 4: s-media-cache-ak0.pinimg.com, Foto 5: www.guiaparadecorar.com


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf vijftien in cijfers: