Glazen stolp; een persoonlijke touch

interieuradvies Glazen stolp deel 1 - foto 4Door: Karlien Pleizier

De glazen stolp: hoe geef je een persoonlijke touch aan deze hippe woonaccessoire? (deel 1)

De glazen stolp: een hartstikke hippe woonaccessoire. Ook jij hebt er vast wel een in huis. Wat nou als je daar geen cactus of porseleinen ananas onder wilt zetten, maar er als decoratie iets originelers onder wilt presenteren? Met een glazen stolp kun je eindeloos veel kanten op. In deze en mijn komende twee blogs laat ik je zien hoe je die hippe stolp kunt gebruiken als etalage voor jouw mooiste spullen. Zo geef je gemakkelijk een persoonlijk tintje aan de stolp als woontrend.

Oude theekopjes als decoratie onder de glazen stolp

Als fan van vintage vondsten en bloemige prints heb ik in de loop der jaren een aantal mooie, oude theekopjes met bloemenprint verzameld. Deze zijn voor de sier; een heel enkele keer gebruik ik ze als tafelaankleding, bijvoorbeeld voor een high tea met vriendinnen of als waxinelichthouders tijdens een diner. Zonde om ze de rest van het jaar in een kast te verstoppen, vind je ook niet? Daarom staan ze nu te pronken als decoratie onder een glazen stolp. Wil jij ook zo’n toffe toren van mooie kopjes maken? Het is echt heel eenvoudig.

Wat heb je nodig?

Om de kopjestoren onder je glazen stolp te bouwen heb je maar een paar dingen nodig:

  • Natuurlijk een glazen stolp; let erop dat deze hoog genoeg is voor de hoeveelheid kopjes die je eronder wilt plaatsen
  • Een aantal oude theekopjes met mooie print; deze vind je op rommelmarkten of bij de kringloopwinkel
  • Zachte witte klei voor de versteviging; ik vond dit op de knutselafdeling van de Action. Maar je bestelt het ook gemakkelijk via bijvoorbeeld bol.com
     


Hoe maak je het?

interieuradvies Glazen stolp deel 1 - foto 6Maak eerst een “proefopstelling”: stapel de kopjes zo op elkaar, dat de prints er op hun mooist uitkomen. Let ook op de plaatsing van de oortjes. Wil je die allemaal één kant op hebben of speels laten verspringen onder de glazen stolp?

Heb je de ideale compositie voor onder de stolp gevonden? Plaats de kopjes dan definitief op elkaar. Plak daarvoor op de bodem en aan de rand van ieder kopje een flink stuk klei, zodat het volgende kopje daar stevig op kan leunen en je torentje straks goed blijft staan. Eenmaal gestapeld plaats je je glazen stolp over jouw kopjestoren. Klaar is je hippe stolp!

Easy toch? Zo heb je in een paar minuten jouw eigen pronkstuk gemaakt en wordt die glazen stolp helemaal persoonlijk!

Nog meer inspiratie voor onder je glazen stolp vind je overigens in dit blog. Dus lees vooral verder!

Welk item zou jij als decoratie onder een glazen stolp plaatsen? Laat het hieronder weten in de comments.

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zes in cijfers: