Industrieel interieur

interieuradvies IMG 6731Als interieurstylist in Zwolle kom ik natuurlijk overal en nergens. En overal waar de inrichting ergens goed en mooi en naar iemands smaak is, word ik blij. 

Maar verliefd word ik vooral op een stoer industrieel interieur. Zonder poespas, zonder al te veel schreeuwende kleuren; gewoon pure leefruimte. 

Wil jij ook zo’n mooi industrieel interieur? Ik zette een aantal kenmerken voor een industriële inrichting voor je op een rij.

Kleuren

Om de sfeer van een oude loft te krijgen, kies je voor niet al te veel kleuren. Kies voor zwart, wit en tinten grijs. Wil je toch wat kleur in huis? Gebruik dan legergroen of bruin. Eventueel kun je combineren met enkele felgekleurde accenten. Denk hierbij aan rood, blauw of geel.

Materialen

Typische materialen voor een industriële sfeer in huis zijn beton, metaal, (grof) hout en bakstenen. Ook staal voor bijvoorbeeld kozijnen zie je veel terug. En wat dacht je van zeildoek en canvas. Een industrieel interieur vraagt om pure, stoere en grove materialen. Zorg er echter wel voor dat je de gezelligheid van wonen niet verliest.

interieuradvies industrieel1interieuradvies industrieel5

Vormen en patronen

Grafische vormen en patronen passen uitstekend bij jouw industriële thuis. Denk aan letters (liefst groot en zonder dat ze per se een woord maken), cijfers en andere geometrische patronen. Je kunt de vormen terug laten komen op kussens, maar natuurlijk ook met washi-tape toffe afbeeldingen maken op een muur. Of een te gek patroon maken van spijkers en touw.

Kenmerken

Echt kenmerkend voor een huis met een industrieel karakter zijn steigerbuizen en –hout, een gietvloer of een grove houten vloer (heb jij weleens gedacht aan een oude gymzaalvloer?), letterbakken en oude lockerkasten. Combineer dit met vintage materiaal zoals een oude schoolbank of oude fabriekslampen. En wat dacht je van grote landkaarten en gedeukte lichtbakken. Voor het thuisgevoel plaats je een enorme plant of juist enkele (vet)plantjes of cactussen bij elkaar op een kar of onder een stolp.

Wil jij echt industrieel wonen? Onthoud dan vooral dat less hier vaak more is. En denk zoals altijd wanneer je je interieur inricht aan de balans. Kies je hoofdrolspeler en de bijrollen.

Veel geluk in jouw industriële huis! 

interieuradvies industrieel4interieuradvies industrieel3

Foto 1: Studio Loenz  Foto 2: theclassyissue.com   Foto 3: Scotchandstyle  Foto 4: Entermyattic  Foto 5: Hannahinthahouse


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf elf in cijfers: