Voorjaarsschoonmaak

interieuradvies quote get rid ofLente. Ramen worden gewassen, zolders worden opgeruimd en kasten uitgezocht. Zodra de zon zich een beetje laat zien, krijgen we zin om het oude te verruilen voor nieuw. Krijgen we ruimte en energie voor een grote schoonmaak. Zowel letterlijk als figuurlijk. Want waarom zou je eigenlijk alleen je rommel in huis opruimen? Misschien zijn er ook wel andere dingen in je leven die wat afgestoft mogen worden. Of zelfs voorgoed de prullenbak in kunnen?

Ik help je graag een eindje op weg. Want, the trash won’t take out itself. Toch?

Cadeautjes

Wie heeft ze niet: accessoires die je nooit in het zicht zet, omdat je ze ooit gekregen hebt van je tante, buurvrouw of (schoon)moeder. Je vindt het niet mooi, zette het op een plank in een kast en daar staat het jaren later nog steeds. Waarom? Omdat je niemand wilt beledigen? Dat is lief, maar als het toch al jaren in de kast staat, snapt de gulle gever ook wel dat het misschien niet het beste cadeau ooit is geweest. En hoe erg is dat dan?

Je muziekbibliotheek

Welke variant je ook gebruikt: wedden dat jij ook nummers op je apparaat hebt staan waar je eigenlijk helemaal niet meer zo blij van wordt. Van die nummers die je steeds overslaat als ze voorbij komen tijdens het hardlopen (of schoonmaken) bijvoorbeeld. Haal ze er dan af!

Je sociale media

Hoe lang heb je die Facebookpagina nou eigenlijk al? En hoeveel foto’s staan er inmiddels op je Instagramaccount? Waarom moet dat allemaal bewaard blijven? Hoog tijd om eens kritisch door al je online posts te gaan. Delete al die oude foto’s toch. Waarom thuis de boel aan kant en op internet nog die foto’s bewaren van dat toen zo leuke feestje.

En trouwens: hoe vaak loop jij kritisch door je vriendenlijst? Waarom zou je voor eeuwig die oud-collega’s blijven volgen op Facebook. En hoezo ben je nog steeds bevriend met al die vrouwen van dat zwangerschapsclubje terwijl je zoon inmiddels al op de middelbare school zit. Het hoeft niet, echt niet.

Vrienden

Heerlijk toch; je huis aan kant, de oude kleren naar een goed doel en ook je tuintje is in zijn (k)nopjes. De vogeltjes fluiten, de zon straalt voorzichtig op je terras en de eerste gedachten naar de zomervakantie planten zich in je hoofd. Je voelt je lijf vol positiviteit stromen!

Waarom spreek je dan vanavond af met die persoon die jou weer vol negativiteit stopt? Omring jezelf met fijne mensen. Gewoon, omdat je dat waard ben!

interieuradvies quote get rid of


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zes in cijfers: