Kenmerken van een modern design interieur

interieuradvies design meubels3Design meubels. Houd jij ervan? Grote kans dat je dan ook houdt van een modern, strak interieur.

Volgens het woordenboek zijn design meubels ‘opvallend en modieus van ontwerp’. En dat zie je ook terug. Design meubels zijn vaak simpel en tijdloos, maar maken wel een statement. Design staat bovendien voor exclusief.

Droom jij van een strak en modern interieur voorzien van design meubels? In dit blog vind je tips en trucs hoe je jouw huis een moderne, design look kunt geven. Of ga jij bijvoorbeeld liever voor een industrieel interieur?

Kenmerken voor design inrichting

Design meubels vind je dus vaak terug in een modern en strak interieur. Less is hier vaak more en opsmuk zul je er niet vinden. Een modern interieur is voorzien van luxe en technische hoogstandjes. Maar die hoef je niet te laten zien. Vaak zijn ze weggewerkt. Denk aan tv-meubels waarin de televisie weg kan zakken of zonwering die met een afstandsbediening bediend kan worden.

In een modern interieur vind je niet alleen design meubels, maar vaak zijn ook de gebruiksvoorwerpen designobjecten. In de keuken zie je bijvoorbeeld een design peper- en zoutstel en de grote planten krijgen water uit een design gieter.  

interieuradvies design meubels 6interieuradvies design meubels 7Houd jij overigens meer van retro objecten in je keuken? Lees dan ook dit blog eens.

Kleuren in een design inrichtinginterieuradvies design meubels5

In een modern, strak interieur vind je sobere, lichte en tijdloze kleuren terug. Modern is daarom niet hetzelfde als hip of trendy waar juist ‘kleuren van het jaar’ worden uitgeroepen waarmee je onder andere wanden bedekt.  

In een design inrichting vind je vrijwel geen kleuren terug. Behalve hier en daar in accessoires. Kies hiervoor dan juist felle (neon)kleuren.

Materialen in een design inrichting

Ga jij voor een moderne inrichting? Houd dan ook rekening met je keuze voor materialen. Kies voor: natuursteen, lichtgekleurde houtsoorten, stalen buizen, plastic, multiplex, beton, microvezels, glas, leder, roestvrij staal, aluminium en hoogglans materialen.

Wat vormen en patronen betreft houd je vast aan eenvoudige lijnen en strakke vormen. En ga voor meubels die op maat worden gemaakt voor de ruimte. Een boekenkast bijvoorbeeld die een gehele wand beslaat en waar de televisie prachtig in is weggewerkt.

interieuradvies design meubels2interieuradvies design meubels4interieuradvies design meubels1Kenmerken design inrichting

Enkele aanvullende kenmerken voor een moderne, design inrichting zijn gladde, neutrale vloeren (zoals een gietvloer) die doorlopen in de ruimtes. Muren zijn wit gestukt en voorzien van grote kunstwerken. Je ziet er sculpturale lampen en grote planten of cactussen.

Wanneer je een modern interieur met design meubels wilt, houd dan vooral in je achterhoofd dat je het minimalistisch moet houden. Liever enkele, grote objecten dan heel veel kleine freubels overal.  

Waarom ga jij voor een modern interieur? En wat is jouw favoriete designmeubel? Leuk als je dit hieronder wilt delen. 

Foto 1: https://talispace.wordpress.com, Foto 2: http://freshome.com, Foto 3: http://www.homestolove.com.au, Foto 4: https://www.gardenista.com, Foto 5: http://frame.bloglovin.com


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zeven in cijfers: