Het Loenz-verhaal

"Dankzij mijn eigen lef om dromen om te zetten in daden, kan ik nu elke dag doen waar ik echt gelukkig van word: de wereld een klein beetje mooier kleuren." 

Hoe het begon

interieuradvies  DSC7813-bewerkt

In 2013 trok Janna haar stoute laarzen aan en richtte Studio Loenz op. Als interieurstylist en -ontwerper gaf ze mensen het lef een interieur te creëren waarin ze echt thuiskwamen. 

Waarin hippigheden geen hoofdrol speelden, maar de persoonlijkheid van de bewoners eraf spatte. Met Studio Loenz werkte ze elke dag aan interieurs die pasten als een jas. Of beter: die staan als een huis. Janna: “Al zolang als ik me kan herinneren, vang ik gevoelens in beelden. Bij een emotie hoort automatisch een beeld. En bij een beeld overigens ook automatisch een emotie. Als kind was ik altijd al bezig met plaatjes maken. Maar mijn liefde gaat vooral uit naar verhalen vertellen. Met plaatjes die daarvoor veel geschikter zijn dan woorden. Het is dus logisch, dat ik koos voor opleidingen binnen de media en regisseur werd”. Janna’s passie voor het perfecte plaatje nam soms iets te extreme vormen aan. Toen een vaste cameraman eens gekscherend zei ‘dat niet alle blaadjes aan de bomen recht hoeven te hangen’ wist ze wat haar te doen stond: bijscholen en bijsturen. Ze deed een opleiding tot interieurstylist en begon Studio Loenz. Onder het motto: “Wie Loenzt ziet meer”, hielp ze honderden mensen anders naar hun woon- of werkomgeving te kijken. “En wat genoot ik daar met volle teugen van”. Maar er bleef iets knagen… 

Patronen doorbreken; het roer om

De grootste drijfveer voor Janna is de wereld een stukje mooier en vrolijker maken. Wat is er leuker dan te zorgen voor letterlijk en figuurlijk wat meer kleur in huis. Janna: “In een periode dat de wereld even wat minder naar mij lachte, voelde ik zo sterk dat ik nóg meer wilde ontwerpen. Ondanks een slopend gebrek aan energie bleef het vuur om mooie, kleurrijke dingen te maken in me branden”. Het roer ging om. Janna ging nog meer bijscholen op het gebied van dessinontwerp en Studio Loenz is vanaf toen een designlabel. Een label met unieke woonproducten, ontstaan uit handgemaakte dessinontwerpen. Behang, dekbedden en stoffen die bij elkaar passen en elkaar aanvullen. “Als interieurstylist weet ik als geen ander dat je interieur een geheel moet zijn. Bijpassende producten ontwerpen is daarom voor mij niet meer dan logisch”. Plannen voor het uitbreiden van de collecties zijn er voortdurend en volop. 

En de missie?

interieuradvies EAT SLEEPJanna’s chaotische hoofd vol ideeën komt altijd tot rust in de natuur. Omdat de natuur geen haast heeft. En alles in de natuur, net als Loenz, perfect imperfect is. En vallen in de herfst de blaadjes, komt er storm en regen, de donkerste winterdag: de lente komt altijd weer.

Over haar missie is Janna daarom heel duidelijk: “Mijn missie is een lach op gezichten te brengen met stoere, vrolijke ontwerpen. Door niet te veel naar trends en hippigheden te kijken, maar te werken vanuit intuïtie wil ik puurheid en eerlijkheid uitstralen. Door alles eerst handmatig te maken, vervaardig ik producten, die laten zien dat niet alles perfect hoeft te zijn. Dat je jezelf mag zijn en mooi bent zoals je bent. Inderdaad, niet elk blaadje aan de boom hoeft recht te hangen.” De producten van Studio Loenz dagen mensen uit zichzelf te laten zien met interieurproducten die naast plezier en rust ook lef laten zien. Lef om te zijn wie je echt bent.

“Vooral wil ik met Loenz laten zien dat je soms anders naar de wereld moet kijken. Met een knipoog.
Wie Loenzt ziet écht meer. Met mijn ontwerpen wil ik de wereld een klein beetje mooier kleuren. Plak je muur vol bloemen en doe een dansje. Of kruip onder je rustgevende dekbed en doe gewoon even helemaal niets.

Lach, en de wereld lacht terug. 

Vertel me jouw verhaalinterieuradvies janna