Witte bank kopen? 4x waarom wel!

interieuradvies foto 3 Witte bankDoor: Marije-Willemse-Vliegenthart

Een bank is een meubelstuk dat we niet vaak aanschaffen. Het is meestal een flinke investering en enorm bepalend voor de sfeer in de woonkamer. Ook beïnvloedt het de keuze van andere meubels. Bij het kiezen van de juiste bank is naast comfort en formaat, kleur een belangrijke factor. 

Neig jij bij de aanschaf van een nieuwe bank juist naar een donkere kleur, omdat deze minder besmettelijk is? 

In de praktijk blijken vlekken op donkere banken juist beter zichtbaar. Hoe donkerder de bank, hoe meer je er op ziet. Kies liever voor een middentoon of wit! 

Een witte bank kopen: reden 1

Vlekken. Al zie je vlekken op wit gemakkelijk, een witte stoffen afneembare hoes is bij uitstek een materiaal waar je met het juiste wasmiddel (of zoals een vriendin van mij doet: voorweken met een agressief middel waar een beetje bleek in zit) de vlekken er weer uit krijgt, zonder dat de stof vaal wordt. Je kan de stof natuurlijk ook laten impregneren, zodat het vuil- en waterafstotend wordt. 

Een witte bank kopen: reden 2

Kleur. Wit is een veel gebruikte kleur in het interieur. Het oogt mooi fris en is een neutrale kleur die makkelijk combineert met de meeste andere kleuren. 

Een witte bank kopen: reden 3

Sfeer. Een witte bank past mooi bij de meeste woonstijlen; zoals de scandinavische woonstijl, industrieel, Ibiza, landelijk of juist modern. 

Een witte bank kopen: reden 4

Licht. Nog een laatste veel gehoorde reden om voor wit te gaan: wit reflecteert meer licht en oogt ruimtelijker.interieuradvies foto 1 Witte bankinterieuradvies foto 2 witte bank

Heb jij een witte bank of overweeg je er één aan te schaffen?
Ik ben benieuwd naar jouw ervaring of overweging! 

Meer lezen over kleuren? Lees dan dit blog.

Foto 1: stylizimoblog.com, Foto 2 stylizimoblog.comFoto 3: stylejuicer.com

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0



Ben jij de eerste die reageert?



Laat een bericht achter

Schrijf acht in cijfers: