Wit in huis: warm, knus en veelzijdig

interieuradvies wit in huis bankjeWit in huis. Persoonlijk vind ik het lieflijk, zonder dat het schattig hoeft te zijn. Al is het alleen al om de vele schakeringen wit waaruit je kunt kiezen. En kies je voor bepaalde stoffen dan kan wit juist heel stoer zijn. Denk aan verkreukelde linnen gordijnen of afgebladerde verschoten witte meubels.

Wit in huis. Eigenlijk is het nooit saai, want we raken niet uitgekeken op wit. Waarom is wit anders al die tijd al favoriet bij trouwjurken (al kun je natuurlijk ook in andere kleuren trouwen, zoals in groen).

Wit in huis is warm en gezellig
Wit in huis wordt vaak gezien als ‘hard en ongezellig’. Maar dat hoeft helemaal niet. Wit kan juist heel knus zijn, gezellig, warm. Als je kiest voor de juiste wittinten en de juiste materialen.

En trouwens, wit is heel slim om te kiezen als basis. Schilder je hele huis wit en je hebt een blank papier waarmee de mogelijkheden oneindig zijn. Wit combineert altijd en dat maakt het makkelijk om dingen aan te passen.
Wit in huis houd je inrichting dus flexibel.   

Wonen in een witte inrichting
Wit in huis vraagt wel een beetje om een bepaalde leefstijl. Nee, niet eentje waarbij je altijd voorzichtig doet. Juist eentje waarbij je je niet zo druk maakt over kreukels in je spreien en een verwassen kussenhoes. Wanneer je kiest voor wit in huis moet je een ‘er wordt hier geleefd-look’ wel een beetje omarmen. Combineer je wittinten een beetje met pastel- en vergrijsde tinten dan geef je je interieur nog meer ‘de shabby’ uitstraling mee waardoor die imperfecties juist opgaan in het gehele plaatje.

Wit met andere kleuren
Pas met wit in huis wel op als je combineert met gekleurde objecten. Deze gaan nog meer opvallen dan ze van zichzelf al doen. Prima als dat juist de bedoeling is natuurlijk. Want hoe gaaf is dat opvallend gekleurde kunstwerk tussen al dat serene wit. Maar wil je juist dat alles in elkaar opgaat, vermijd dan accessoires met al te veel kleur.

interieuradvies wit in huis slaapkamer badkamerinterieuradvies Wit in huis keukeninterieuradvies Wit in huis woonkamer wit wit

 

 

 

 

 

 

 

 Hoe gek het misschien ook klinkt, wit is de kleur met de meeste diversiteit.  Kijk maar eens goed naar verschillende kleurstalen wit. Ze hebben allemaal een eigen ondertoon; rood, groen, blauw, oranje. Daarom passen overigens ook niet alle soorten wit bij elkaar. Met simpelweg zeggen dat wit ‘koel en hard is’, doe je deze veelzijdige kleur dus echt tekort.  

Ben jij bovendien dol op hout in je huis? Wit zorgt ervoor dat houten meubels en objecten nog ‘warmer aanvoelen’. Knusheid gegarandeerd dus juist.

(Informatie over andere kleuren vind je hier)

Hoe wit is jouw interieur eigenlijk? Durf jij voor wit te gaan? Of houd jij meer van volop kleur in huis? Laat het vooral even hieronder weten. 
 

Foto 1: 79ideas.org, Foto 2: style-files.com, Foto 3: www.flickr.com, Foto 4: apartment34.com

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf twaalf in cijfers: