Vloerkleed in huis; tips en inspiratie

interieuradvies vloerkleed 1Door: Hester Catau

Nu het weer kouder wordt, hebben we weer steeds meer behoefte aan iets lekker warms en zachts onder onze voeten. Wat is er dan fijner dan een vloerkleed (en warme sokken en sloffen)? Heerlijk als je 's ochtends uit bed stapt. Of lekker bij de bank. Daarnaast is een vloerkleed natuurlijk ideaal in een ruimte die vrij groot is, die bijvoorbeeld anders veel galmt of kil aandoet.

Sfeerbepalend
Een vloerkleed kan heel bepalend zijn voor de uitstraling van je interieur, vooral als het een groot deel van je vloeroppervlak bedekt. En de look die je het wil geven: neutraal, modern, tijdloos. Ga je voor hoogpolig en knuffelbaar of met een motief. Een bonte kleur of juist een zachte kleur.

Alweer een tijdje zien we de herintrede van de originele Perzische kleden. Originele, handgewoven kleden en namaak hiervan.  Ook o.a. de kelim & vintage kleden. Prachtig zijn ze en ook deze kan je krijgen met fellere of vrolijke kleuren of juist de variante met de afgesleten doorleefde look die naar het vale en grijze neigen als statement in je interieur.

Daarnaast zijn er natuurlijk de (vaak laagpolige) kleden met strakke grafische moderne prints. Vaak met lijnen of veel herhaling. Erg mooi voor bijvoorbeeld een strak aandoend interieur. Dit is een uitdagend statement in elk type interieur dat speels en design aandoet.

Welk vloerkleed kies jij?
Je kan je interieur met een vloerkleed zo rustig of uitgesproken maken als je zelf wilt. Je kan een vloerkleed ook gebruiken om door middel van de kleuren/het materiaal verschillende elementen in je interieur met elkaar te verbinden. Dit heb ik in een eerder blog ook al eens aangegeven. Of je kan juist een kleurenpalet doorzetten en nog meer versterken evenals met soortgelijke vormen en elementen in je interieur qua sfeer en vormgeving. Contrast als statement op de vloer is natuurlijk ook een optie.

interieuradvies vloerkleed 4interieuradvies vloerkleed 2interieuradvies vloerkleed 3

 

 

 

 

 

 

 


Vloerkleed schoonmaken
Als afsluiting een praktische tip bij laagpolige vloerkleden. Deze zijn vaak lastig schoon te houden (weet ik uit ervaring).  Zelfs met stofzuigen. Neem een (met voorkeur) grote trekker voor vloeren, zodat je niet op handen en voeten hoeft te zitten. Maak de trekker een beetje nat en je krijg zo alle haren en het andere vuil uit je kleed. Je kleed lijkt weer als nieuw.

Heb jij een voorkeur qua type vloerkleden? En/of heb jij nog een geweldige tip voor onderhoud? Ik ben benieuwd! 

Foto 1: http://www.apartmenttherapy.com, Foto 2: http://www.bhg.com/blogs, Foto 3: http://www.oldbrandnew.com, Foto 4: http://nylonpinksy.tumblr.com


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zeven in cijfers: