Versieringen bruiloft zelf maken 3 tips

interieuradvies versiering 1Door Margriet Smit
Ook wel eens op zoek naar versieringen die je (makkelijk) zelf kan maken? Of versieringen die je kan ophangen, anders dan de welbekende vlaggetjes?

In deze blog laat ik 3 versieringen zien die aan beide eisen voldoen!

1. De waaier
Deze versiering is erg eenvoudig te maken. Het enige waar je op moet letten is dat je strak vouwt voor een strak resultaat.

Voor het maken van de waaier kun je elk willekeurig papier gebruiken. Kies je kleur of patroon die past bij de rest van je styling. Uiteraard kun je ook verschillende bij elkaar gebruiken. Het is ten slotte jouw feestje!!

Voor een ronde waaier heb je 2x een vierkant papier nodig, beide ga je hetzelfde vouwen. 
Je vouwt zigzaggend een rand van 1,5 cm totdat het papier op is.
Je vouwt het pakketje in de breedte nog een keer dubbel. Hier maak je ook je draad waarmee je het wilt ophangen.
En plak van beide kanten het eerste papiertje aan elkaar. Zo heb je een halve waaier.
Door dit dus nog een keer te doen en ook deze aan elkaar te plakken heb je een mooie ronde waaier.

2. Pompoenen
Heb je ze vroeger ook niet gemaakt? Van die wollen pompoentjes waar je oogjes en een snaveltje op plakte? En hoe leuk is het dat je het nu gewoon weer kan doen? En ook nog eens zo groot als je wilt!

Uit karton knip je 2 gelijke cirkels, zo groot als je wilt. In het midden een klein cirkeltje. Het materiaal waar je de pompoen mee wilt maken, draai je dan via het midden rondom het karton, net zolang tot het kleine cirkeltje helemaal dicht is. Dan knip je het tussen de beide kartonnen door. Tussen de kartonnen doen je een los draad, ook wat langer want hieraan kun je hem straks ophangen. Dan schuif je het karton eraf en klaar! 

interieuradvies versiering 3interieuradvies versiering 2

 

 

 

 

 

 

 3. Bollen van touw
Misschien heb je ze wel eens gezien, van die bollen gemaakt van touw/ draad waar je door heen kan kijken. Je kunt ze heel goed zelf maken, door middel van een ballon. 

Je doopt je draad in een mengsel van lijm en water en drappeert dan het touw over de ballon. Je laat deze hangend drogen en prikt dan de ballon door, welke je er dan via een gaatje uit pulkt.

interieuradvies versiering 4 1interieuradvies versiering 4 2

 

 

 

 

 


Gaan jullie trouwen? Deze drie versieringen zijn zeer geschikt voor de styling van jullie trouwdag.  Natuurlijk ook voor elk ander feest.

Je kunt er 1 kiezen, maar alledrie bij elkaar maakt ook een erg vrolijk geheel. Het vult de ruimte mooi op. Het geeft je trouwdag een extra feestelijk én persoonlijk tintje. Maak die pompoenen maar eens in het groot met tule en je bent gelijk in trouwsferen!! Daarnaast hoeft het ook nog eens niet veel te kosten, waarmee je weer bespaart op je budget.

En lijkt het je veel werk om het zelf te doen? Doe het dan samen met je vriendinnen of je kinderen. Zo betrek je hen bij de voorbereidingen van jullie trouwdag. En anders help ik je graag!!

Heb jij nog leuke ideeën of is je resultaat supergaaf geworden? Ik ben erg nieuwsgierig! Laat een opmerking achter of mail naar info@puurtrouwen.com

Foto 1: Margriet Smit, PuurTrouwen, Foto 2: www.etsy.com, Foto 3: www.etsy.com , Foto 4 en 5: Margriet Smit, PuurTrouwen

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf vijftien in cijfers: