Verborgen schatten

interieuradvies koffers met krentenbol voor blogUiteraard breng ik regelmatig een bezoek aan snuffelmarkten, kringloopwinkels, braderieën (Lille is daarin favoriet ♡) en vintagebeurzen. Als interieurstylist met een voorliefde voor speuren naar verborgen schatten is dat niet eens een keus. Het is een must. Het is een fantastische belevenis om met al die andere mensen als konijnen te snuffelen in dat grote mierennest met kraampjes. Want soms zijn de mensen nog interessanter dan hun  koopwaar. 

Verborgen schatten tussen de zooi vind je namelijk pas als je goed kijkt naar hun baasje. Opvallend veel baasjes bij de snuffelmarkt waar ik dit weekend was aten, verveeld achteroverleunend op hun klapstoel, een krentenbol. Of twee of drie. En bij gebrek aan krenten een witte bol met kaas. Geen oogcontact, gewoon eten. En hoe mooi je waar dan ook is uitgestald, voor mij werkt dat toch niet.

Echte liefde

Het mooie aan het vinden van verborgen schatten is namelijk dat sprongetje dat je hart maakt wanneer je hem vindt. Maar het allermooiste is het sprongetje dat de eigenaar van de schat maakt, als jij zijn schat echt weet te waarderen. Als jij meteen net zo verliefd wordt op dat ene, bijzondere product als hij zelf is. Omdat hij voelt dat zijn geliefde schat bij jou een mooi nieuw leven gaat krijgen.

En daarom kijk ik naar mensen achter hun kraampjes. Als je hun gezichten bekijkt, weet je hun waar. Iemand die verveeld op een krentenbol zit te kauwen, verkoopt geen verborgen schatten. Die verkoopt zijn zooi. Waarmee ik niet wil zeggen dat er iets mis is met krentenbollen. Ik hou er van. Maar ik hoef  jou er niet de dag op weg te zien kauwen. En zooi heb zelf genoeg.

Interieurstyling is schatzoeken

Interieurstyling is eigenlijk niets anders dan zoeken naar verborgen schatten. En van daaruit verder gaan. Elk huis heeft zijn eigen schatten. Dat kan een meubel zijn, een accessoire, maar ook dat fijne hoekje waar je weg kunt kruipen of dat uitzicht waar je jezelf even in verliezen kunt. Een schat is daarmee dus ook nooit mooi of lelijk. Een schat is uniek en bijzonder. En daarmee verdient die schat meer aandacht dan een uitgekauwde krentenbol.

Koffers gepakt

De pest met schatten is echter wel dat je er ook te veel kunt vinden. Daarom geldt bij ons thuis tegenwoordig de regel: nieuwe schat erin, oude schat eruit. Maar ik ben slim geweest. Dit keer kwam ik thuis met koffers vol verhalen. En hoe kan manlief daar nou op tegen zijn?  interieuradvies koffers met krentenbol voor blog

 

 

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf dertien in cijfers: