Uniek

interieuradvies noticeEen nieuw jaar is weer begonnen en ook dit keer heb ik het oude, zoals zovelen doen, samen met mijn geliefden afgesloten met oliebollen en vuurwerk. En ook dit jaar heb ik mij weer verbaasd (en stiekem geërgerd) aan het feit dat we alweer dagen van te voren konden genieten van alle knallen enflitsen.

Mijn grootste verbazing is vooral dat het op deze manier naar mijn idee niet speciaal meer is. Hoe mooi is de feitelijke jaarwisseling nou eigenlijk nog als je al drie dagen van te voren met je kinderen, vriendjes of stoere vader rotjes heb staan gooien en pijlen de lucht in hebt zien gaan. Hoe uniek is ‘het 12 uur moment’ dan nog?.

Het speciale is er dan wel af lijkt mij.

Maar is dat niet met alles zo? Want hoeveel mensen zouden er met verrekijkers dagenlang naar een Sperweruil staan kijken als het beestje met zijn hele familie inclusief achterneven en – nichten al jarenlang in Zwolle zou wonen? Vonden we hem dan net zo mooi?

En hoe smaken de oliebollen van de Stadsbakker nou eigenlijk echt? Wat maakt het uit! Ze rollen door een speciaal gemaakt buizensysteem via de bovenverdieping door het raam naar de winkel. En die unieke situatie zorgde voor rijen klanten voor de deur. Klanten die dus niet 15 meter verderop stonden bij het bordje ‘Beste Oliebollen van Overijssel’.

Nog eentje doen?

Persoonlijk mag voor mij de winter worden overgeslagen. Echt, gewoon doen. Klaar. Brrrr. En toch moest en zou ik ook dit jaar weer struinen langs prachtige beelden van ijs bij het Ijsbeeldenfestival. Want uitgehakte koningen en koninginnen kom ik op een normale winterse wandeling niet zomaar tegen. IJs is niet uniek. IJs is koud. Verhalen vertellen met ijs is niet meer koud. Dat is zo uniek dat je het er warm van krijgt. Nou ja, zoiets dan.

Diezelfde ‘uniekheid’ hoort ook bij een interieur. Want een interieur is niet alleen de binnenkant van een huis. Het is de binnenkant van een persoon. En de binnenkant van een persoon is niet onderhevig aan trends en hippigheden. Iedereen is uniek, bijzonder, speciaal en anders. Eigenlijk zouden we de hele dag met verrekijkers naar elkaar moeten kijken. En dat dan vervolgens moeten uithakken in ijs. Maar dan draaf ik misschien een beetje te ver door.

De kunst van een mooi interieur is durven trends en hippigheid los te laten en jezelf erin te laten zien. Dat maakt het pas echt bijzonder. Echt uniek. Want zeg nou zelf, wat valt jou hier het meeste op:

 

interieuradvies HUISJE VOGELS

Keer je binnenste naar buiten en durf jezelf te zijn. Een nieuw jaar is daar een prachtige kans voor! Geniet ervan! 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zes in cijfers: