Thuisgevoel

interieuradvies nhnusfckdxe-aldyth-moylaThuis. Volgens het woordenboek is dat: “woning waar je woont en waar je je prettig voelt”. Een plek waar je je veilig voelt en die echt jouw eigen stek is. Thuis is dus vooral een gevoel.

Voor mijzelf is thuiskomen vooral rust. Ondanks de aanwezigheid van een behoorlijke hoeveelheid jongetjes-energie overigens. Rust om te doen waar ik gelukkig van word, rust om echt te zijn wie ik ben (altijd vrolijk natuurlijk) en rust voor mijn kinderen om op te groeien tot wie ze zijn. Thuis is verbondenheid, samenzijn.

En het mooiste aan thuis is, dat het voor iedereen anders mag en kan zijn. Maar een echt thuisgevoel is daarom niet altijd makkelijk te creëren. Juist omdat er geen boekje is waarin je jouw thuis even kunt opzoeken. Wel zijn er enkele dingen die je kunt toepassen om de juiste ‘thuis-sfeer’ te bereiken.

Daarom vijf tips om een thuisgevoel te creëren:  

  1. Zorg voor niet al te veel accessoires en objecten, maar zorg voor een klein aantal spullen waar je echt blij van wordt. Omdat ze je doen herinneren aan die leuke dag, die fijne vakantie, die lieve persoon, noem maar op
  2. Kies voor materialen en texturen die bij jouw persoonlijkheid passen en waar je vrolijk van wordt. Voor de een is dat beton, terwijl de ander veel liever op hoogpolig tapijt loopt. En voor weer een ander is het de combinatie van die twee. Word jij er blij van? Doen dan!
  3. We doen het allemaal steeds meer; thuiswerken, je mail nog ff checken, dat ene telefoontje nog even plegen. Maak daarvoor eens een aparte, speciale plek in huis. Dan lopen werk en privé een stuk minder door elkaar. Werken is heerlijk. Maar thuisgevoel komt vooral door te ontspannen
  4. Betrek je buiten eens bij binnen. En dan niet alleen de tuin, maar verken je buurt. En dan niet door een rondje te lopen, maar kijk eens echt goed. Stap eens binnen in dat winkeltje, doe je boodschappen een keer bij die andere supermarkt of fiets eens een andere weg naar huis. Ken je je omgeving, dan voel je je thuis ook meteen nog veel lekkerder!
  5. Wees lief voor elkaar

interieuradvies hand-drawn-lettering-welcome-home-vector-7911650

Voor mij is echt thuiskomen vooral je volledig kunnen ontspannen in een omgeving die je omarmt en die bij je past. Zorgeloosheid en soms pure luiheid.  

Als interieurstylist is het telkens weer een prachtige uitdaging om samen met mijn klanten op zoek te gaan naar ‘hun thuisgevoel’. Door te praten (en veel te luisteren) en op onderzoek uit te gaan naar wie iemand echt is, wie mensen samen zijn, mag ik er telkens voor zorgen dat mensen echt weer thuiskomen in plaats van naar huis gaan. Interieuradvies is zoveel meer dan alleen maar kleuren bepalen en indelingen maken. Het interieurontwerp is uiteindelijk alleen een middel om dat doel te bereiken: je comfortabel en zelfverzekerd voelen op jouw eigen plek! Heerlijk toch!

Wil jij ook weer thuiskomen in je eigen huis. Maak dan nu een afspraak. Ik help je graag!  


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf acht in cijfers: