Stoel van de maand juli: Bubble Club

interieuradvies bubble club 1Nu de zomervakantie dan toch echt begonnen is, kan het niet anders dan dat de Stoel van de Maand een tuinstoel moet zijn. En dan is kiezen voor mij eigenlijk niet zo moeilijk:

De Kartell Bubble Club fauteuil van een van mijn favoriete ontwerpers Philippe Starck.

Ik vind dit dus echt zo’n briljant bedacht ontwerp! De truttigheid van een ouderwetse fauteuil durven combineren met de hardheid van kunststof. En daarmee dus een industriële draai geven aan een ietwat ouwbollig stoeltje.

Philippe Starck
Phillippe Starck is zo’n ontwerper waarvan ik steeds denk “heb je dat nou ook al op je lijstje staan?” De Fransman heeft werkelijk waar zo’n verscheidendheid aan producten ontworpen: naast meubels als stoelen en bedden, ontwierp bijvoorbeeld hij ook horloges, auto’s en badkamerseries.

Hij begon zijn carrière overigens met een bedrijf dat gespecialiseerd was in opblaasbare voorwerpen. Als ik kind heb ik zelf nog ooit een afschuwelijke limegroene opblaasstoel gehad op mijn slaapkamer. Maar die kwam van de plaatselijke speelgoedwinkel denk ik.

Starck is naast productontwerper ook binnenhuisarchitect. Een van zijn bekendste projecten? In 2012 ontwierp hij het privejacht van wijlen Steve Jobs. Je weet wel, die van Apple.

Maar Starck heeft ook allerlei prima betaalbare ontwerpen voor bij jouw thuis op zijn naam staan hoor. Deze zijn bijvoorbeeld bij bol.com te verkrijgen. Zelf ben ik nogal verliefd op de Masters Chair en de Louis Ghost. 

 

De Bubble Club
Maar vandaag gaat het over de Bubble Club fauteuil. Ik vind het dus een geweldige (tuin)stoel. Supertof model en omdat het vervaardigd is uit polyethyleen (en dus tegen een buitje kan) kan hij uitstekend je tuin verfraaien. Bovendien is hij makkelijk schoon te houden/maken. Bijkomende leukigheid; de tuinstoel is verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren en past dus altijd wel binnen jouw kleurenpallet.

Wist je overigens dat de Bubble Club fauteuil ook een grote broer heeft? De Bubble Club bank. Prachtig toch, die industriële snoezige sofa op je terras! En voor je wijntje zet je er dan nog de bijzettafel bij. Die ik overigens persoonlijk dan weer wat minder leuk vind. Het wordt met alles bij elkaar voor mij dan weer iets te kloppend allemaal. 

Photo by - More deck ideas

interieuradvies bubble club 2

Hoe dan ook: mijn Stoel van de Maand juli is zonder meer de Kartell Bubble Club fauteuil van Philippe Starck.

Heb jij niks met plastic tuinmeubelen en ga jij liever voor hout? Heb je dan weleens gedacht om zelf een tuinset te maken? In dit blog ‘zelf tuinmeubelen maken' vind je een fantastische tip!

Waar zit jij op deze zomer in je tuin? Laat je het hieronder in een reactie weten? Dat vind ik heel leuk!

Foto 1:  s-media-cache-ak0.pinimg.com, Foto 2: Houzz.com, Foto 3: Eva Posthuma Fotografe

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf elf in cijfers: