Smeg koelkast: de voordelen en de nadelen

interieuradvies SMEG koelkastEen Smeg koelkast. De eerste keer dat ik er eentje zag, wist ik het: als ik later groter ben dan wil ik die! Dat was echt liefde op het eerste gezicht.

De kleur waarvoor ik zou gaan is overigens in de loop van de jaren steeds veranderd. Als tiener wilde ik een Smeg koelkast in een zo opvallend mogelijke kleur. In mijn studententijd mocht ‘mijn Smeg’ wel een opvallend patroon hebben. En toen het vorig jaar eindelijk zo ver was dat in mijn nieuwe keuken plek ging komen voor de lang gedroomde Smeg-liefde, werd de kleurkeuze ineens heel lastig.

Het was net als met het kiezen van kindernamen: voordat je zwanger bent, vind je een naam zo mooi. En met de baby in je buik lijkt zo’n naam dan ineens nergens meer op. Omdat het ineens ‘echt is’ ofzo.

Nou wil ik mijn koelkast niet vergelijken met een baby hoor. Maar zo was het ook met het kiezen van de juiste kleur Smeg koelkast een beetje. Als het eenmaal echt zover is…

Oudste zoon ging voor het patoon van een vlag. Welke was hem om het even. Jongste spruit voelde vooral veel voor een goudgekleurd Smeg apparaat. En hoewel ik zelf misschien wel het liefste een zoetroze Smeg in mijn verder a-chromatische interieur had gezet, twijfelde mijn man en ik lang tussen mintgroen en zwart.

Het werd uiteindelijk een zwarte. Omdat mintgroen vooral symbool stond voor dat het ‘mint to be’was. En dat is niet echt een juiste aanpak bij het kiezen van kleur... Maar wat is dat ding toch mooi! Woei!

Wij kochten hem destijds lekker handig via Wehkamp. Thuisgebracht en op zijn plek gezet. En toen de verbouwing van de keuken wat langer duurde dan gehoopt vanwege gedoe met de vloer was het geen enkel probleem om de bezorging tot twee keer toe op te schuiven.

Dat is toch ideaal!

interieuradvies 250 250 huishouden algemeen


 


Voordelen Smeg koelkast 

De voordelen van zo'n Smeg koelkast? Behalve dat hij dus gewoonweg een schitterend statement maakt in je huis? 

  • Er kan belachelijk veel in
  • De diepvries (bij mijn versie bovenin omdat ik dat het mooiste vind) is supergroot en handig en zit nooit vol ijs
  • De indeling is ongelofelijk praktisch
  • Omdat het een losstaand model is, houdt het je keuken heel ruimtelijk
  • Vanwege de stand op de grond kunnen ook kleine mensen (lees: mijn kinderen) overal makkelijk bij
  • Een Smeg koelkast is heel makkelijk schoon te maken. Zo houd je meer tijd over voor kokerellen en lekker eten


Nadelen Smeg koelkast
Of een Smeg koelkast ook nadelen heeft? Nee, althans; weinig.

  • Ok. De eerste avond schrok ik me een hoedje. Ik las een boek en het was stil in huis. Een Smeg koelkast kan ineens hard aanslaan en best wel wat rommelende en borrelende geluiden produceren. Maar hoe je dat geluid ervaart is natuurlijk subjectief
  • Omdat het een vrijstaand model is, moet hij om zijn warmte kwijt te kunnen een eindje van de muur afstaan. Dat is niet op elke plek een even fraai gezicht
  • In verhouding met andere (vrijstaande) koelkasten is de Smeg een prijzige vriend


interieuradvies smeg 2

Ik weet nog dat ze hem kwamen brengen. We hebben echt een prachtige keuken (al zeg ik het zelf); grote, stoere kookpitten liggend in het dikke betonnen aanrechtblad. Een kraan waar drie dagen over nagedacht is en mijn man maakte een supergrappige lamp van een oude pan.

Maar pas toen mijn Smeg koelkast op z’n plek stond was het droomplaatje compleet.  

Trouwens. Is zo'n koelkast nou totaal niet handig in jouw droomhuis? Smeg heeft ook heel veel andere huishoudelijke hulpjes in allerlei kleuren, zoals deze broodrooster.

interieuradvies broodrooster

Of waterkokers, blenders of fruitjuicers. Daar zit vast wel iets voor jou bij! 
Zo'n toffe retro keukenhulp past echt uitstekend in jouw stoere industriele interieur. Of is juist een mooie kleurrijke en moderne twist tussen je vintage spulletjes. 

Voor welk Smeg apparaat in welke kleur ga jij? Ik lees het graag terug in je reactie hieronder. Veel plezier met jouw Smeg. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf acht in cijfers: