Rust in huis met persoonlijke items

interieuradvies sereen in huis3Door: Hester Catau

Sereen, rustiek, zen. Hoe zorg je dat je interieur een plek word waar je heerlijk kunt neerploffen en bijkomen na een lange dag werken of de ultieme plek om te relaxen op een vrije dag?
Je kunt hierbij het beste gebruik maken van een kleurenpalet met een aantal kleuren. Vaak wat zachtere kleuren of veel wit met een enkel statement qua kleur. Of ton sur ton; kleuren die juist bij elkaar passen en goed aansluiten. Het milde kleurgebruik zorgt er al voor dat de ruimte rust uitstraalt en een geheel vormt. Niet te veel onnodige losse spullen dragen hier ook aan bij.

Probeer ervoor te zorgen dat je huis niet te rommelig is. Zoals het gezegde “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd” zoals menig ouder vroeger heeft verkondigd.

Persoonlijke items
Als je de ruimte wil personaliseren, doe dit dan met persoonlijke of bewust gekozen items. In mijn vorige blog had ik het over kaarten en werk voor aan de muur. Het kan ook goed werken om ander werk te combineren met bijvoorbeeld effen panelen ter afwisseling en om nog meer balans te creëren.

Werk dat hier goed op aansluit is bijvoorbeeld dat van illustratrice Rosita van Eijsden. Ze heeft een heel verfijnde manier van illustreren die de rust uitstraalt naast af en toe een speelse knipoog. Want een rustig interieur hoeft natuurlijk niet saai te zijn, integendeel. Hiernaast maakt ze ook leuke kussentjes en dergelijken voor in huis. 

interieuradvies Rosita van Eijsden kussentjes

Kussens in huis
Kussens dragen ook altijd bij aan een gevoel van rust en zorgen natuurlijk voor comfort. Bovendien zorgen ze natuurlijk ook voor sfeer. In kussentjes op bijvoorbeeld de bank kun je ook het kleurenpalet dat je gebruikt in je interieur weer terug laten komen, zodat dit alle kleuren in de ruimte met elkaar verbindt. Dit zorgt ook voor een sereen geheel.

Hiernaast kun je als gewenst toch wat extra variatie in je interieur aanbrengen door het gebruik van diverse structuren en materialen. Bijvoorbeeld een grof gebreid kleed op de bank of diverse structuren op andere soorten textiel.

Haal de natuur in huis 
Beelden of foto’s van natuur werken ook altijd goed om tot rust te komen. Het is alleen bij een rustig huis handig om op te letten dat het qua kleurgebruik in meerdere werken aan de muur dus behoorlijk bij elkaar past of verbonden wordt. Je kunt er natuurlijk ook bewust voor kiezen om voor een enkele stijl qua werk aan de muur te gaan.

Geur in huis
interieuradvies Marije Koelewijn geurkussentjesNaast beeld en textuur is ook geur belangrijk, dus geurstokjes, kaarsen en dergelijken doen het ook altijd goed voor een ontspannen ambiance. Geuren waar jij je prettig bij voelt of waarvan je ontspant. In de slaapkamer of kledingkast kan dit ook goed in de vorm van bijvoorbeeld geurbuideltjes/-kussentjes. Je kunt deze zelf maken of ergens kopen. Marije Koelewijn maakt naast haar verfijnde illustratiewerk ook grappige geurzakjes in de vorm van zwarte schapen.  Voor als je net wat anders wilt dan enkel een buideltje. En schaapjes tellen voor het slapengaan helpt natuurlijk altijd voor de rust.

 

Hoe haal jij de rust in je huis? Ik ben heel benieuwd!

Foto 1: freshdesignpedia.com

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf dertien in cijfers: