Rood op je bruiloft: liefde en geluk

 

interieuradvies Foto 1 roodDoor: Margriet Smit

Denk je aan rood, dan denk je al gauw aan de liefde. Maar wist je dat rood veel meer betekenissen en ook effecten heeft? 

  • Hartstocht
  • Wekt eetlust op
  • Werkt activerend
  • Staat voor gevaar
  • Agressie
  • Macht
  • Strijdlustig


Zo heeft rood in verschillende werelddelen ook verschillende betekenissen:

In het westen staat rood voor vreugde, weelde, adel en elite. Dit zie je terug in de rode loper.
In de chinese cultuur staat het naast liefde ook voor welvaart, geluk, populariteit/ kwaliteit en macht. Dus hoe weet je of een chinees restaurant goed is? Degene met de meeste rode lampionnen!!

Als bruiloftstylist zie ik gelijk een mooi plaatje voor me: een zaal met een grote rode loper en heel veel rode lampionnen! Een zaal vol liefde, weelde, geluk en kwalitatief een goed feest!!

interieuradvies Foto 2 roodJe kunt natuurlijk de rode kleur ook heel subtiel terug laten komen in de styling. In de bloemen, kaarsjes op tafel of in de gerechten. Het is ook prachtig en chique te combineren met goud of groen.

Wist je dat je als corsage helemaal geen bloemen hoeft te doen? En dat je deze heel goed zelf kan maken? Wat dacht je van een mooi hartje, gemaakt van vilt. Je kunt het versieren met steken of initialen van het bruidspaar. En voor de bruidegom en/ of getuigen kun je werken met dubbele harten waardoor ze er net even uitspringen. Ook dit is weer prachtig te combineren met de eventuele andere kleuren goud of groen.

Het dragen van rode kleding geeft aan dat je lef hebt, indruk wilt maken, avontuurlijk bent! Wauw, wat een statement is het om dan in een rode trouwjurk te trouwen! Of een gave rode pattycout onder je trouwjurk te dragen. 

interieuradvies Foto 3 roodinterieuradvies Foto 4 rood

 

 

In de middeleeuwen stond rood nog voor zonde en geweld. En vrouwen met rood haar waren heksen, alleen maar goed voor de brandstapel. Tegenwoordig staat het vooral voor de liefde, hartstocht, geluk en maakt het ons alert. Daarom is het ook zo mooi om met deze kleur te werken op je bruiloft; een dag vol liefde en geluk!

Durf jij het: Rood op je bruiloft? En waar kies jij dan voor?

 Foto 1: strictlyweddings.com, Foto 2: Lampion-Lampionnen.nl, Foto 3: stylemepretty.com, Foto 4: instantprecieux.fr


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zeven in cijfers: