Paars in huis; kenmerken en tips

interieuradvies paars in huis 1Paars in huis. Hou jij ervan? Voor mijn opleiding Interieurstyling moest ik een keer een presentatie geven over de kleur paars. Of anders gezegd: ik moest een presentatie geven over een kleur waar ik zelf ‘niet zoveel mee had’. En dat was voor mij de kleur paars.

Grappig, dat als je je ergens meer in gaat verdiepen, je er vanzelf meer om gaat geven. Onbekend maakt onbemind. Zo ging het ook bij mij en paars. Hoe meer ik er over las en van bekeek, hoe mooier ik de kleur begon te vinden.

Paars vond ik als kind altijd een kleur voor heksen. Misschien dat ik daarom niet zoveel had met de kleur. Er hing iets spannends, iets onheilspellends aan vast denk ik.

Paars in huis is mysterieus
Paars ís ook mysterieus, spiritueel. Paars in huis maakt het geheel wat zwaarder, dramatisch wellicht. En tegelijk ook elegant. Hierdoor is paars heel geschikt voor bijvoorbeeld ontspanning- of meditatieruimtes. Het mystieke paars zorgt namelijk ook voor ontspanning en rust.

Paars in huis is daarom ook toe te passen in de slaapkamer. Met diepe grijstinten en mooie stoffen geeft paars deze plek een ultieme hotelsfeer. Pas overigens wel op met paars in een donkere ruimte; paars wordt warmer in een kamer met veel licht.

interieuradvies paars in huis 5interieuradvies paars in huis 4interieuradvies paars in huis 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Paars in huis is hygiënisch 
Wist jij trouwens dat paars ook heel geschikt is voor je badkamer of toilet? interieuradvies paars in huis 2De kleur geeft deze ruimtes een heel frisse en hygiënische uitstraling.
En het is meteen weer eens wat anders dan het standaard wit met grijs.

Trouwens; ben jij op zoek naar nieuwe ideeën? Of heb jij een creatief beroep?
Dan is het slim om paars in je interieur toe te passen.
De kleur vergroot namelijk je creativiteit.

Tips voor paars in huis
Als je paars in huis gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je niet al te veel van deze kleur gebruikt. Paars kan behoorlijk overheersend zijn. Ook helpt het om met verschillende tinten paars te werken. Dat maakt het geheel wat speelser en minder zwaar.

En voeg je een extra kleur zoals groen, geel of rood toe, dan zorg je voor een nog persoonlijker en spannender geheel.

Paars in huis is dus zeker de moeite waard als jij van een warm, mysterieus en rustgevend interieur houdt. En je hoeft echt niet meteen de hele muur paars te schilderen of een nieuw bankstel aan te schaffen. Met bijvoorbeeld alleen wat paarse accessoires kun je al een prachtig resultaat behalen.


Paars in huis zal nooit mijn persoonlijke favoriet worden, maar op dit vloerkleed ben ik toch eigenlijk best wel behoorlijk verliefd. interieuradvies paars in huis 6 vloerkleed

Lees ook meer over andere kleuren...

Houd jij van paars in huis? Ik ben heel benieuwd waar jij paars hebt toegepast in je interieur!
 

Foto 1: www.apartmenttherapy.com, Foto 2: www.histor.nl, Foto 3: www.matthewwilliamson.com, Foto 4: www.apartmenttherapy.com, Foto 5: www.flickr.com


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf vijf in cijfers: