Kunstgras uit Genemuiden: praktisch mooi

interieuradvies kunstgras in tuin met schuurtjeDoor: Kunstgrasnet.nl 

Kunstgras capital Genemuiden: niet al het goeds komt van ver

Je kent het vast wel: je gazon heeft meer gele plekken dan het shirt van je kind na het ‘eten’ van een sinaasappel en het is zo hobbelig dat je de hond van de buren er niet eens op zou laten lopen. Maar je bent vorig jaar toch echt bezig geweest met pokon! Bovendien heb je veel tijd gestoken in het strak krijgen van je gazon door te maaien en verticuteren. Helaas mag het allemaal niet baten.

Eindelijk een mooie tuin
Met kunstgras in de tuin hoef je je nooit meer druk te maken over een rommelig en hobbelig gazon met gele plekken en onkruid ertussen. Je kan het eenvoudig zelf leggen (of het laten doen) en hebt er daarna nauwelijks meer omkijken naar. Er blijven geen plassen op liggen en er groeit geen onkruid door. Voor de mooiigheid kan je het af en toe wat opborstelen.

Deze zomer wil je natuurlijk lekker kunnen genieten van je tuin, in plaats van elk jaar zwoegen om het mooi te houden. Daarom leggen steeds meer mensen kunstgras om hun tuin te verfraaien.

Maar wat je waarschijnlijk niet wist, is dat bij Studio Loenz om de hoek de bakermat van kunstgras in Nederland ligt! 

Genemuiden Kunstgras Capital!interieuradvies kunstgras dakterras
Bij kunstgrasnet.nl leek het ons leuk om de historie van kunstgras en Genemuiden in kaart te brengen. Je weet het waarschijnlijk niet, maar Genemuiden is de kunstgras hoofdstad van Nederland! Dat zit als volgt. De stad kent een lange historie van matten- en tapijtmakerij. Al in de 16e eeuw werd bies (een soort gras) uit het nabijgelegen Nationaal Park en toenmalige Zuiderzee verwerkt in biezenmatten. Wellicht heb je gehoord van de Genemuider mat, een mat met een ruitvormig patroon.

Vanaf de jaren ’20 kwamen er nieuwe machinale technieken om de stoffen op andere manieren te weven. Ook door de opkomst van synthetische stoffen kon beter tapijt gefabriceerd worden. Deze ontwikkeling heeft zich 

uiteindelijk doorgezet tot kunstgras. Kunstgras is dus eigenlijk een soort hoogpolig tapijt!

In eerste instantie werd kunstgras voor het overgrote deel gebruikt om op te sporten. Doordat ook hier de vooruitgang niet stilstond werd het kunstgras steeds zachter en beter gelijkend op echt gras. Tegenwoordig is kunstgras in de tuin of op het balkon een gemeengoed. Zodoende is de tapijtstad zich ook toe gaan leggen op kunstgras en ook kunstgrasstad van Nederland geworden, met Kunstgrasnet uit Genemuiden als een van de grootste tuinkunstgras leveranciers van de Benelux.

interieuradvies kunstgras in strakke tuin4‘Oerhollands’ product
Heel Nederlands natuurlijk om te kiezen voor een goedkope oplossing, die je ook nog eens veel tijd bespaart en gemak oplevert. Maar wel erg slim natuurlijk. We hopen dat je lekker kan genieten van dit ‘oerhollandse’ mooie kunstgras gazon! 

Er zijn heel veel soorten kunstgras te kopen bij kunstgrasnet in Genemuiden.

Welke soort is jouw favoriet? We zijn heel benieuwd!


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zeven in cijfers: