Klein wonen: 5 tips voor je inrichting

interieuradvies klein wonen kastenwandHeb jij een klein huis? En worstel je soms met de indeling? Een vierkante tafel is dan bijvoorbeeld een slimme keus.
Maar er zijn natuurlijk nog meer tips die ik je kan geven voor jouw kleine, maar fijne thuis.

Vaak hoor ik van mensen die klein wonen dat ze kiezen voor kleine meubels en kleine spullen. Maar dat is niet altijd de beste oplossing. Veel kleine dingen bij elkaar kunnen zorgen voor een onrustig en rommelig geheel. En dat is vaak nou juist net niet je bedoeling.

Maar hoe richt je jouw kleine thuis nou wel zo goed mogelijk in?

Ik geef je vijf tips.

1. Multifunctionele meubelstukken
Tegenwoordig zijn er heel veel meubelstukken te vinden die meerdere doelen dienen. Zonder dat je hoeft te denken aan van die lelijke ‘klap-uit-muur-springveerbedden overigens.

Denk aan poef bij de bank waar je ook wat in kunt doen, een prachtige slaapbank of een eettafel die je kunt uitschuiven als je bijvoorbeeld bezoek krijgt.

interieuradvies kleine wonen multifuctionalinterieuradvies klein wonen tafel wasrek

 

 

 

 

 

 

2. Licht
Over het algemeen maken donkere kleuren een ruimte optisch kleiner. Kies voor je kleine woning daarom voor een licht kleurpallet als basis. Natuurlijk kun je dat wel aanvullen met een kleur die je mooi vindt als accent. Voor je kussens op de bank of enkele accessoires. Kies daarvoor liefst voor rustige frisse tinten.

Meer over kleuren lees je hier.

interieuradvies klein wonen multifunctional

3. Muren benutten
Meestal zetten we vooral de vloer vol met spullen, maar benut ook je muren. Kies voor een (op maat gemaakte) kast of stapel bijvoorbeeld een aantal aardappelkistjes op elkaar.

Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte en bovendien geeft je op deze manier meer spanning aan je inrichting.

4. Soorten meubels
Kies voor jouw kleine ruimtes meubels die niet volledig op de grond staan, zoals zwevende meubels. Ook banken of kasten op ranke, hoge poten of een salontafel op wieltjes geven je interieur ‘iets meer lucht’.

interieuradvies klein wonen trap met lades5. Opruimen
Tot slot nog een tip van moeder-de-gans; ruim losse spullen zoveel mogelijk op. En dan bedoel ik niet dat je je rommel niet moet laten slingeren. Daarmee bedoel ik dat je slim moet omgaan met de opbergruimte die je hebt. Want waarom zou je in je keukenkastjes geen andere spullen mogen bewaren dan kookgerei? En wie bepaalt dat in jouw kledingkast geen kerstballen kunnen worden opgeborgen?

Het is jouw huis, dus richt het in zoals jij dat wilt!

 

 

 

Woon jij ook klein? Wat heb jij voor slimme oplossingen bedacht om de ruimtes zo fijn mogelijk in te richten? 

Foto 1: cocolapinedesign.com, Foto 2: www.lonny.com, Foto 3: www.livinginashoebox.com, Foto 4: www.thedecorola.com, Foto 5: www.dwell.com

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf acht in cijfers: