Kinderslaapkamer veranderen in vijf stappen

interieuradvies kinderslaapkamer 1Door: Aline Landman
De kinderkamer veranderen. Dat hoeft niet alleen wanneer je gaat verhuizen met kinderen. Want wat als je nou helemaal geen verhuisplannen hebt? Ook dan komt er natuurlijk een moment dat je kind te oud wordt voor dat ooit met zorg uitgekozen baby-behangetje.
Hoe pak je zoiets nou aan?

Ik laat je zien hoe je in vijf stappen samen een plan kunt maken om de kinderslaapkamer van je zoon of dochter een (kleine) make-over te geven.

 1. Laat je kind omschrijven of opschrijven hoe zijn ideale kinderslaapkamer eruitziet. Denk dan aan kleuren, verf, behang, gordijnen, meubels, schilderijen of posters, opbergruimte et cetera. Dat kunnen natuurlijk de wildste ideeën zijn, dat is alleen maar heel leuk. Geef van tevoren wel duidelijk aan dat vast niet alles (praktisch of financieel) haalbaar is, maar nu gaat het om een ideaal plaatje en het opdoen van inspiratie.
   
 2. Bespreek samen wat de bedoeling is. Gaat het alleen om een nieuw kleurtje op de muur of moet er bijvoorbeeld ook een nieuw bed komen. En hoeveel inspraak heeft je kind, wat mag hij of zij allemaal zelf bepalen? Wie neemt de uiteindelijke beslissing?
   
 3. Ga samen op zoek naar voorbeelden. Stalen voor bijvoorbeeld verf of behang maken de plannen al meer visueel. En kijk bijvoorbeeld eens op de Pinterest borden van Studio Loenz. Extra voordeel is dat jullie gelijk extra kwali-tijd samen hebben. 
   
 4. Maak samen een planning en een taakverdeling. Wie doet wat? Is dit gelijk ook een mooi moment om spullen uit te zoeken en eventueel weg te doen? Moet je zoon of dochter helpen bij het leegruimen van de kinderslaapkamer? Mag hij of zij helpen bij het behangen of schilderen? En wanneer gaat het gebeuren? Als er bijvoorbeeld meubels besteld moeten worden, is het voor je kind fijn om te weten hoe lang dat gaat duren. 
   
 5. De laatste stap is dan het daadwerkelijk omtoveren van de kinderslaapkamer. Hoe leuk is het om te zien wat er allemaal verandert, hoe de ideeën van jullie samen nu werkelijkheid worden. En zeker wanneer alles goed is voorbereid, scheelt dat straks wennen aan de nieuwe omgeving voor je kroost. Want hoe leuk verandering van omgeving en ruimte ook is; het blijft wel verandering en kinderen hebben nu eenmaal tijd nodig om daaraan gewend te raken.
   

interieuradvies kinderslaapkamer 2interieuradvies Teen room yellowinterieuradvies Teen room girls


Heel veel succes met het veranderen van jullie kinderslaapkamer. Laat je even weten hoe jij het hebt aangepakt? Wellicht heb jij nog een heel goede tip! Leuk als je deze in een reactie wilt delen!

Foto1: http://brabournefarm.blogspot.nl, Foto2: http://www.thebooandtheboy.com, Foto3: http://www.idealhome.co.uk, Foto4:  http://www.digsdigs.com


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf elf in cijfers: