Van kinder- naar tienerslaapkamer: 4 tips

interieuradvies tienerkamer 1De zomervakantie is alweer enkele weken geleden. Deze vakantie staat niet alleen voor weken vol reizen en ontspanning. Voor even niet werken en de wekker niet hoeven zetten. De zomervakantie is voor veel kinderen ook een overgangsperiode van basisschool naar middelbaar onderwijs.

Een grote stap in het leven van een mensje dat zichzelf al vaak een groot stoer mens vond in groep acht. Van kind naar jongvolwassene. Dat is niet zomaar wat.

Een goed moment dus om deze verandering ook door te trekken in de slaapkamer van jouw zoon of dochter. Want jouw stoere brugklasser verdient toch ook een kinderkamer die echt bij hem of haar past? Zonder al te grote aanpassingen haal je gemakkelijk het kinderlijke uit de kinderslaapkamer.

Vier tips voor een echte tienerkamer

1. Minder kinderlijke accessoires
Speelgoed en knuffels zorgen voor een wat meer kinderachtige sfeer in de kamer. Als je dit weghaalt (en de lievelingsknuffel van jou ‘toch nog niet zo grote puber’ onder het kussen legt) oogt de kamer meteen al een stukje ‘grote kinderen-achtig’.

Dit kun je ook doortrekken in de gordijnen, het beddengoed en een vloerkleed. Weg met de kinderlijke sfeer en hallo puberpatronen.

2. Kies een tienerkamer-kleur
Kleur doet heel veel met de sfeer in een ruimte. Wellicht heeft jouw kind nu nog vrolijk behang met figuren en vormen op zijn muur. Met een muur in een (stoere) kleur geef je de ruimte op een eenvoudige manier een betere tienerkamer-look.

Houd de basis overigens zoveel mogelijk licht en rustig. Met je wispelturige puber is dat wellicht wel handig…

3. Laat je tiener meedenken
Laat je tiener zelf mee beslissen. Wat jij mooi vindt, vind jouw kind misschien wel helemaal niks. En natuurlijk bepaal jij uiteindelijk wat wel en niet gewenst en haalbaar is, maar wie weet wat voor leuke ideeën je kind zelf heeft. Meer tips hierover vind je in dit blog van kindercoach Aline Landman.

Houd rekening met het karakter van je kind bij het kiezen van kleuren. Meer informatie over kleuren vind je hier.

interieuradvies tienerkamer 3interieuradvies tienerkamer 5interieuradvies tienerkamer 4

 

 

 

 

 

 

 


4. Breng rust in de kamer
Zorg ervoor dat er rust is in de kamer. Er komt veel op je kind af de komende periode. Of de komende jaren eigenlijk. Zijn of haar slaapkamer is niet alleen meer slaap- en speelkamer, maar wordt veel meer dan dat; de plek waar huiswerk wordt gemaakt, waar vrienden komen chillen, waar je kind zich terugtrekt als het even geen zin in jou of broertjes en zusjes heeft. Zorg daarom voor plekken op de kamer waar je kind die rust ook echt kan vinden.

Geef jouw kind zijn eigen plekje in jouw huis. Zo voelt jouw puber zich thuis in zijn eigen ruimte. En dat is voor iedereen geen overbodige luxe.

Hoe ziet de kamer van jouw zoon of dochter eruit? Heb je veel moeten veranderen van kinder- naar tienerkamer of heb je met slimme oplossingen al veel kunnen bereiken? Leuk als je me dat hieronder laat weten.

Foto 1: www.etsy.com/nl/, Foto 2: boconcept.com, Foto 3: forcreativejuice.com Foto 4: homemydesign.com


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf twaalf in cijfers: