Kinderkamer; het thuis van je kind

interieuradvies Game chairDoor: Aline Landman

Vakantie! Ik vind het heerlijk. Even niks moeten, uitslapen als je dat wilt (en als dat lukt), tijd voor leuke dingen en voor elkaar. En misschien zelfs ook lekker op vakantie. Maar vast niet de hele zomervakantie, toch?!

In het kader van ‘de dag van de jeugd’, lijkt het mij een goed idee om je kinderen eens wat meer een eigen stem te geven. En dat kan dus op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan wat ze willen eten, wat ze willen doen, wanneer ze dat willen doen, welke kleren ze willen aantrekken enzovoorts. En wat dacht je van hun eigen slaapkamer? Naarmate je kinderen wat ouder beginnen te worden, zullen ze steeds meer tijd doorbrengen op hun eigen plekje. Ze slapen er niet meer alleen, maar huiswerk wordt er vaak gemaakt, met vriendjes gespeeld en nog later ‘gechilld’. En natuurlijk krijgen ze dan ook meer hun eigen smaak en stijl.

Dus als er nog tijd over is deze vakantie, vraag dan eens aan je kinderen wat zij zouden willen met hun kamer. Een bed en bureau is over het algemeen een must, maar als er nog ruimte is, hebben ze misschien wel heel leuke ideeën. Misschien kiest je dochter voor een wand vol foto’s, of wil je zoon een speciale stoel voor het gamen. Is jouw grut gek op knutselen en kliederen en ben jij daardoor je ruimte aan de keukentafel kwijt? Dan is een knutseltafel op de kinderkamer vast een goed idee. Of wat dacht je van een andere kleur op de muren, een nieuw en fris behangetje, donkerdere gordijnen of juist iets heel anders zoals een rolgordijn of jaloezieën. 

Ga het gesprek eens aan. Ik weet zeker dat je kinderen de gekste, leukste en meest waanzinnige dingen zullen bedenken. Dan is het trouwens wel handig om van tevoren te vertellen dat ze alles mogen bedenken, maar dat misschien niet alles mogelijk is.interieuradvies Photowall

Om er helemaal een soort bezigheidstherapie van te maken, kun je er ook nog voor kiezen om je kinderen zo veel mogelijk zelf (samen met jou 😉) te laten doen. Daardoor wordt hun kinderkamer nog meer van henzelf. 

interieuradvies Crafts tableinterieuradvies PacMan-Inspiration

 

 

 

 

 

 

Foto 1: www.contemporist.com, Foto 2: idealhome.co.uk, Foto 3: stylebyemilyhenderson.com, Foto 4: designculture.com.br

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zeven in cijfers: