Kinderkamer rood

interieuradvies rode auto via unsplashDoor Aline Landman

Ik denk dat iedereen wel weet dat kleuren veel kunnen doen voor je gemoedstoestand. Voor kinderen is dit niet anders. Sterker nog; kinderen zijn over het algemeen extra gevoelig voor kleuren. Het is dus heel belangrijk dat je juist voor de slaapkamer van je kind(eren) kleuren uitzoekt die bij ze passen. Laten we dus afstappen van het standaard roze voor meisjes en blauw voor jongens (wat overigens helemaal niet zo standaard is maar daar vertel ik een andere keer over) en goed kijken en luisteren naar de wensen en behoeften van onze kinderen. In mijn komende bijdrages zal ik steeds de focus leggen op een andere kleur. Om maar gelijk heftig af te trappen begin ik deze keer met ROOD.

Rood doet in onze westerse maatschappij vaak denken aan gevaar. Het is niet voor niks dat stoplichten en signaleringsborden rood zijn. Tegelijkertijd is het ook de kleur van de liefde, dat heeft waarschijnlijk te maken met bloed en dus de kleur van het hart. Gek genoeg wordt in China de kleur rood veel meer gezien als positieve kleur. Daar staat het voor macht, hartstocht, welvaart en geluk. En hoe meer rode lampionnen bij een chinees restaurant, hoe beter de kwaliteit. Maar dat terzijde 😉.

Rood is voor ons dus een harde kleur die schreeuwt om aandacht en de ruimte kleiner doet lijken. Aan de ene kant kan rood de geest prikkelen en je energie geven. Aan de andere kant kan (teveel) rood je ook erg afleiden en zelfs agressie oproepen. Als jouw kind bijvoorbeeld helemaal gek is van brandweerauto’s, kan het goed zijn je eerst af te vragen of dat nou echt een handige kleur is voor zijn of haar kamer. Want wanneer jouw zoon of dochter altijd huiswerk maakt op de slaapkamer, is tegen een knalrode muur aankijken misschien niet de beste optie. Datzelfde geldt als je kind zich graag even op de slaapkamer terugtrekt en wil ontladen.

Kun je dan beter helemaal geen rood gebruiken? Jawel hoor, maar doe het met mate. Als de basis rustig is kun je met een beetje rood juist ook de slaapkamer meer body en persoonlijkheid geven. Een hele muur, de gordijnen, de kast en al het beddengoed is misschien overkill, maar je kunt natuurlijk prima met accenten werken. Dus die gespaarde brandweerauto’s kunnen prima samen met dat rode beddengoed. En die gave gordijnen kleuren prachtig bij dat rode stoeltje. Maar wil je een rustig kamer voor je kind; denk dan nog eens even goed na of een andere kleur niet toch even wat slimmer is. 

interieuradvies rood kinderkamer bodyandfouinterieuradvies rood kinderkamer via interieuradvies rood kinderkamer via

(foto's via: bodieandfou.com, scouthouse.com.auapartmenttherapy.com)


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zeven in cijfers: