Kinderslaapkamer of een aparte kinderspeelplek

interieuradvies Onder de trap huisjeDoor: Aline Landman
Als je aan ouders vraagt waarvan ze het meest gelukkig worden, is het verwachtte antwoord natuurlijk de kinderen. Zullen we eens totaal eerlijk zijn tegen elkaar? Dat is lang niet altijd zo, toch? Ik ben soms heel blij als de kinderen naar bed gaan, zodat ik nog even een momentje voor mezelf heb. Tuurlijk, je houdt van je kinderen, je zou ze absoluut niet kunnen of willen missen, maar een mooi plekje waar je ze soms achter het behang kunt plakken, willen we toch ook allemaal wel?

Tijd voor jezelf
Hoe vaak hoor of lees je niet dat je meer tijd moet nemen voor jezelf. Dat willen jullie vast ook wel, maar waar en hoe dan? Er is enorm veel inspiratie te vinden (ja, ook op deze site!) om een plekje voor jezelf te creëren. Je kunt van je badkamer een heuse spa maken, misschien heb je op zolder nog een plekje over voor een crea-hoekje, maak je van de schuur een ‘mancave’ of ga je voor een lekkere luie stoel om in te kunnen lezen.

Kinderslaapkamer of kinderspeelplek
Soms hebben je kinderen ook een hoekje of plekje nodig waar ze even kunnen bijtanken en opladen, laten we het voor het gemak even de ‘koterstek’ noemen. Nu hoor ik je denken; ze hebben al een hele kamer voor zichzelf. Zeker waar, maar meestal is die ruimte bedoeld voor slapen, huiswerk, de kledingkast, het opbergen van speelgoed en natuurlijk spelen. Maar een hoekje of plekje om even helemaal tot rust te komen, is dat dus niet. Net zoals jij daar waarschijnlijk ook niet je eigen slaapkamer voor gebruikt.

Kinderspeelplek voor rust in huis 
Daarnaast is het ook niet altijd nodig dat jij je aan je kinderen moet aanpassen. En dat zijn we als ouders vaak wel geneigd te doen. Als het lukt om voor je kinderen een hoekje te maken, hoef jij er niet altijd voor te kiezen om met de hond te gaan wandelen, de was op te gaan vouwen of onder de douche te springen wanneer je even ‘me-time’ nodig hebt. En als dat ervoor zorgt dat jullie allemaal meer tijd en ruimte hebben om te ontspannen en even op jezelf te zijn, is dat alleen maar winst toch?!

interieuradvies Foto 1 Boekenstekinterieuradvies Foto 2 kidsstekinterieuradvies Foto 3 Kidsstek

 

 

 

 
Sommige slaapkamers zijn groot genoeg voor zo’n apart hoekje, misschien brengt dat je gelijk op een idee voor in je eigen kamer 😉. Maar het kan ook zijn dat die mogelijkheid er niet is. Kijk eens rond in huis of je ergens plek kunt maken voor een paar grote kussens, een luie stoel of een ‘tentje’. En mocht je geen apart plekje kunnen maken, maar wil je wel de kinderslaapkamer gaan veranderen; lees dan vooral ook dit blog

Ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën! Hebben jouw kinderen al zo'n eigen koterstek? 

Foto 1: www.kidspacestuff.com, Foto 2: www.homedit.com, Foto 3: hannahandlily.blogspot.nl, Foto 4: www.sewinspiredblog.com


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf negen in cijfers: