Kinderen, huisdieren en een mooi huis

interieuradvies Honden tipiDoor: Aline Landman 

Ik ben van mening dat het opgroeien met een huisdier voor kinderen heel erg goed is. Ze leren verantwoordelijkheid en ergens zorg voor te hebben. Ze krijgen er ook veel voor terug. Denk aan de leuke momenten die je kind met een huisdier kan hebben. Mijn kat zat vroeger bijvoorbeeld elke dag op me te wachten als ik uit school kwam. Geweldig vond ik dat! Maar mijn ‘Mickey’ voelde het ook wanneer ik verdrietig was. Dan kwam ze bij me liggen om lekker te knuffelen.

Nu ik zelf de ouder ben, kijk ik natuurlijk ook naar de praktische haalbaarheid van een huisdier. Want hoe graag mijn kinderen ook een hond zouden willen, die komt er echt niet. We hebben er simpelweg te weinig tijd voor. Om nog maar te zwijgen over het uitlaten; ik zie mezelf al lopen in de regen, mijn kinderen verwensend omdat zíj zo graag een hond wilden…

Een kat is bij ons vanwege allergieën ook geen optie. Dat vind ik zelf stiekem wel weer jammer, terwijl ik me best realiseer dat het ‘hebben’ van een kat niet altijd alleen maar leuk is.

Aan het begin van de zomervakantie kwamen mijn kinderen weer met de vraag of ze een huisdier mochten. Ik heb ze er een soort opstel over laten schrijven; welk dier, wat kost het, wat heb je ervoor nodig, hoe zit het met verzorging en wie doet wat. Ergens verwachtte ik dat daarmee de lol snel weer zou overgaan, maar mijn kleine draken hebben me enorm positief verrast. Ze hebben er samen goed over nagedacht en kwamen met een gedetailleerd plan voor hamsters. Ik schrok me wild; ik heb het namelijk nooit zo gehad op knaagdieren!

Toch zijn we samen op onderzoek uit gegaan en tot mijn verbazing vond ik het zelf allemaal erg leuk. Hamsters zijn nachtdieren en mijn kinderen hebben hun rust zeker wel nodig, daar moest wel een oplossing voor komen. Conclusie: hamsters in de woonkamer.

interieuradvies HondenhuisNou weet ik niet of jullie die felgekleurde kooien kennen die doen denken aan een circusattractie, maar die wilde ik echt niet in mijn woonkamer hebben. Het oog wil ook wat zeg maar. Na een beetje zoeken en speuren op internet kwamen we uit op een oud aquarium. Minder opzichtig en een ander (heel groot!) voordeel is dat je woonkamer niet elke dag vol ligt met hooi, stro of wat je maar op de bodem hebt liggen. Zo’n aquarium bleek je ook nog eens heel leuk te kunnen inrichten met allemaal natuurlijke materialen die qua kleurstelling ook nog eens goed passen bij ons interieur (zoek maar eens op hamsterscaping). Nu hebben we dus een heel tof verblijf voor de hamsters (die er inderdaad gekomen zijn), past het prima in onze inrichting en hebben we elke dag ander vermaak dan de televisie of andere schermpjes. Ik zeg win-win-win!

interieuradvies Hamsterkast Wat heb jij eigenlijk voor huisdier?

En heb jij ook zo'n leuk huisje voor hem gemaakt? 

 

 

 

Foto 1: dog-milk.com, Foto 2: freeyork.org, Foto 3: meowlogy.com

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zeven in cijfers: