Kaarten ophangen in huis als decoratie

interieuradvies Blog 3 Kaarten in huis- Openingsfoto lijstje met kaart hert 72dpi-1Door: Hester Catau
Al die fijne ansichtkaarten. Of je ze nou vindt op vakantie, in dat schattige winkeltje om de hoek, in een museumwinkel of persoonlijk krijgt via de post. Om op te sturen, als aandenken en/of voor de heb.

Waarom zou je deze niet tentoonstellen in je interieur? Tijdelijk of permanent. Los, in een kaarthouder, in een lijstje of op een prik- of magneetbord. In een bepaald thema of bepaalde kleuren die je interieur verrijken. Als een verzameling of juist als die ene eye-catcher.

Hier op het magneetbord is een kaart te zien die ik afgelopen feestdagen kreeg. Hij is gemaakt door mede-illustrator Yanice Dogger. interieuradvies Blog 3 Kaarten in huis- Foto detail magneetbord 72 dpi-3

Eigen ontwerp kaarten in huis
Zelf ontwerp ik ook series ansichtkaarten. Zowel te verkrijgen via www.kaartjeposten.nl als bij de winkel van De ontwerpfabriek van het Cibap in Zwolle. Mijn ansichtkaartjes zijn erg illustratief en gemaakt door middel van collage-technieken. Ik heb de meestal vrij herkenbare beelden opgebouwd uit allemaal kleine stukjes papier die ik uit tijdschriften scheur. Ik maak al een aantal jaar gebruik van deze techniek om tot beeld te komen. Dit werkt erg rustgevend en spreekt mij qua beeld erg aan. Hopelijk spreekt het jou ook aan. 

interieuradvies Blog 3 Kaarten in huis- Foto kaarten 72dpi-4interieuradvies Blog 3 Kaarten in huis- Foto schouw 72dpi-5

 

 

 

 

 

Neem nou bijvoorbeeld zo’n kaartje met een hobbelpaard. Ook leuk om bijvoorbeeld op te hangen op een baby- of kinderkamer in een lijstje of op een andere leuke plek in de ruimte. Mocht de kinderkamer trouwens toe zijn aan een upgrade naarmate de kinderen ouder worden dan heeft collega-Loenzblogster Aline Landman hier nog nuttige tips over in haar eerdere blog: kinderkamer veranderen

Er zijn natuurlijk ook genoeg andere leuke ansichtkaarten met dieren of andere leuke afbeeldingen die hier leuk in uitkomen. Naast bijvoorbeeld posters en andere toffe aankleding voor kinderkamers voor ook de iets oudere kinderen.

Zo’n hert kan bijvoorbeeld knus aan, boven of op de haard. Weer eens wat anders dan zo'n daadwerkelijke (echte of namaak) hertenkop.

Ansichtkaarten zijn vaak net die leuke kleine extraatjes in een interieur. Juist omdat kaarten vaak met zorg worden uitgezocht voor iemand. Of omdat je zelf echt kaarten kiest die jou aanspreken. Om deze redenen zijn ze vaak best persoonlijk. Kaarten in je interieur zorgen sowieso voor die persoonlijke touch. interieuradvies Blog 3 Kaarten in huis- Foto kaarten bij magneetbord 72dpi-2

Kaarten met schilderijen zijn ook altijd erg gaaf. Zo kun je op kleiner formaat toch die Monet in je huis hebben. Of net die mooie foto of dat andere prachtige kunstobject waar je mogelijk niet het budget en de ruimte voor hebt. Superhandig toch! 

Heb jij nog een fijne ansichtkaart in huis en wil je deze laten zien? Post dan een foto hieronder. 

(De zwart-wit foto op het prikbord met het model met de camera komt uit de Persol Spring Summer 2013 Campain en komt uit het Bijenkorf magazine. Verder eigen foto’s)


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf vijf in cijfers: