1ste ontmoeting met je interieurstylist?

interieuradvies quote details
De laatste jaren zijn er steeds meer televisieprogramma’s gekomen waarin verbouwingen, verhuizingen en metamorfoses van woonkamers centraal staan. Superleuk om te kijken en ter inspiratie. Maar het heeft er ook voor gezorgd dat ik soms van mensen de vraag krijg of ze zelf ook nog wel wat te zeggen hebben over hoe hun ‘nieuwe huis’ eruit komt te zien.

Als interieurstylist is mijn streven altijd het samen te doen. Dat vraagt alleen wel een goede voorbereiding van jou als klant op onze eerste ontmoeting.

Wat doet een interieurstylist bij de eerste ontmoeting?
Het beste wat ik kan doen als interieuradviseur tijdens onze eerste ontmoeting is luisteren en observeren. En zo komt mijn diploma journalistiek toch elke keer weer mooi van pas. Een goede interieurstylist volgt jouw wensen en instructies, maar ‘leest ook tussen de regels door’. Hoe meer informatie jij mij kunt geven over wat je wilt en wenst, hoe beter.

Maar: je moet me ook de vrijheid geven om te creëren. Ik las ooit ergens de quote: ‘If you have marvelous taste and know exactly what you want, you don’t need a decorator.’ En dat is helemaal waar. Het is niet erg als je het allemaal niet precies weet. Dat is nou juist de reden waarom je mij als interieurstylist vraagt met je mee te denken.

Als je echt optimaal gebruik wilt maken van de creativiteit van de ontwerper die je wilt en waar je voor betaalt, zul je de ontwerper een beetje de ruimte moeten geven ‘haar ding te doen’.

Maar ik heb je wel nodig. Het gaat immers om jouw nieuwe thuis. Jij bent de details... interieuradvies the key to great design

Waar kun je zelf al over nadenken?
Dus ter voorbereiding op onze eerste ontmoeting is het verstandig om alvast goed in kaart te brengen welk effect je wilt bereiken in de ruimte. Wat is je einddoel? Wil je gezelligheid, rust, less of juist more? Moet het kindvriendelijk zijn? Welke kleuren(combinaties) spreken je aan? Welke stijl vind je mooi? Of wat juist totaal niet? Denk alvast na over het resultaat dat je wilt behalen met het veranderen van je interieur. Dan valt er voor mij tijdens deze eerste ontmoeting al heel veel te luisteren en observeren.

En ben je benieuwd naar de volgende stappen die we zetten wanneer ik voor jou aan de slag ga om je droomhuis te realiseren?
Daarover vind je meer in dit blog “wat is interieuradvies”.

Trouwens, een allereerste kennismaking is altijd geheel vrijblijvend. Een afspraak maken kan hier 

 

Hopelijk tot snel! 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf vijf in cijfers: