Herfst

interieuradvies bladerenNatuurlijk, de zomer is prachtig. Met haar zon, strand en lange zwoele avonden. Maar wat heeft de herfst toch veel te koop. Loop een willekeurig bos in en je begrijpt wat ik bedoel. Heerlijke geuren en prachtige kleuren. Bladeren in rood, geel, bruin en groen.

Eigenlijk zijn die bladeren in hun ‘tweede’ leven nog veel mooier dan als ze nog aan de bomen hangen. En is dat eigenlijk niet voor heel veel dingen zo?

Daarom kan ik uren rondhangen bij kringloopwinkels. Ik heb er al vele pareltjes gevonden en over de toonbank zien gaan. Prachtig, hoe iets opnieuw een kans krijgt dierbaar voor iemand te worden. Het mooiste vind ik het als dingen niet alleen een tweede kans, maar ook een tweede functie krijgen. Zo maakte ik van een oud blik van een filmspoel al eens een fruitschaal en staan mijn Gerbera’s in een vaas gemaakt van een versleten tuinslang. Onze salontafel was ooit een transportkar op de boerderij en onze zoon slaapt op een bed van pallets.

Eigenlijk gek hoe wij onze kinderen leren binnen de lijntjes te kleuren. Het leven is zoveel mooier als je buiten de lijntjes gaat. Als je echt je ogen opent, kijkt en ziet dat blaadjes niet alleen maar groen zijn. Maar ook rood en geel en oranje. En nog voor het oprapen ook.

Fijne herfst! 

interieuradvies bladeren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zes in cijfers: