Glazen stolp; met bloemen nog persoonlijker

interieuradvies Glazen stolp deel 2 - foto 3Door: Karlien Pleizier
Met een glazen stolp als decoratie kan je vele kanten op. Vorige keer liet ik je zien hoe je met vintage theekopjes een persoonlijke invulling geeft aan de stolp. Nieuwsgierig naar nog meer inspiratie? En hou je net als ik van bloemen? Lees dan vooral verder, want in deze blog laat ik je zien hoe een stolp jouw favoriete bloemen nóg mooier laat uitkomen.

Mooi wat bloemen doen
Lente en zomer zijn mijn favoriete seizoenen. De natuur kleurt weer mooi groen en de meest prachtige bloemen komen tot bloei. Vanaf de start van het tulpenseizoen in het vroege voorjaar heb ik vrijwel altijd verse bloemen in huis. Gekocht, gekregen of zelf geplukt in de berm of een pluktuin. Bloemen zijn ideale woonaccessoires; je verandert er gemakkelijk en snel je interieur mee.

Je kunt bloemen in een vaas zetten, maar heb je er wel eens aan gedacht om ze onder een glazen stolp te plaatsen? Het staat hartstikke vrolijk en is ook nog eens ideaal voor bloemen die de vaas niet hebben gehaald, omdat ze bijvoorbeeld zijn geknakt. Weinig werk, maar met groots effect!

Wat heb je nodig?
Wat heb je nodig voor deze snelle DIY-decoratie?

  • Een glazen stolp; de grootte hiervan laat je afhangen van de bloemen die je eronder wilt plaatsen. Laat voor een ruimtelijk effect altijd voldoende ruimte over tussen de bloem en de bovenkant van de stolp.
  • Doorzichtige, zelfklevende stootdopjes (stickertjes, zie foto). Je kan deze kopen bij bouwmarkten. Ik vond ze zelf bij de Hema. Nog handiger is bestellen via bol.com

     
  • Een aantal kleine vaasjes of smalle conservenpotjes (bijvoorbeeld van olijven of pesto), liefst verschillend in hoogte. Persoonlijk ga ik altijd voor een oneven aantal, omdat ik dit het mooist uit vind komen.
  • Het meest belangrijke ingrediënt: verse bloemen. Ga je voor een speelse look, kies dan voor verschillende bloemen in verschillende lengtes en kleuren. Kies je voor een strakker geheel, gebruik dan bloemen in één kleur of één type bloem.
     

Hoe maak je het?interieuradvies Glazen stolp deel 2 - foto 1
Plak eerst de stootdopjes op de bodem van je glazen stolp, precies daar waar de glazen rand terechtkomt. Hierdoor komt je stolp zo meteen iets hoger te staan en kan er zuurstof bij de bloemen komen.

Selecteer daarna de bloemen die je wilt gebruiken. Snijd ze nog niet te kort af, maar probeer eerst uit welke bloemen mooi bij elkaar passen en hoe je de bloemen over de vaasjes of potjes wilt verdelen. Kies je voor variatie of ga je voor eenvoud? De keus is aan jou!

Zodra je tevreden bent over je samenstelling, vul je de vaasjes met water en snijd je de bloemen op lengte. Let erop dat je bloemen altijd schuin afsnijdt; zo kunnen ze het water goed opnemen en blijven ze langer mooi. Zet de gevulde vaasjes bij elkaar en plaats de glazen stolp er voorzichtig overheen.

Zet de stolp met bloemen het liefst niet in de volle zon neer; de stolp zal snel beslaan. Beslaat het glas toch? Haal de stolp dan af en toe even weg, zodat de bloemen kunnen “ademen”.

Zo simpel, maar zo leuk! Vind je ook niet?

interieuradvies Glazen stolp deel 2 - foto 2Tip: pluk eens verse bloemen in een pluktuin. Je vindt er veel verschillende bloemen, waarmee je helemaal je eigen boeket samenstelt. Ook leuk om te doen met kinderen. De meeste pluktuinen zijn open van juni tot en met september.

Ga jij met bloemen en een glazen stolp aan de gang?
Natuurlijk hoor of zie ik graag het resultaat.
Laat je het in een reactie hieronder weten? 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf vijf in cijfers: