De glazen stolp: een echte blikvanger

interieuradvies Glazen stolp deel 3 - foto 1Door: Karlien Pleizier

In mijn vorige blogs heb ik je laten zien hoe je met een stolp je mooiste verzameling (theekopjes) een etalage biedt of er de prachtigste bloemen nóg mooier onder kan laten uitkomen. In deze laatste blog in de stolpenserie laat ik je zien hoe je de stolp kan toepassen op dé trend in huis dit jaar: planten in je woonkamer, ofwel ‘urban jungle’.

Maak je eigen blikvanger
Groen in huis is hartstikke trendy. Toch hou ik ervan om trends altijd nét even anders toe te passen in mijn interieur, zodat het ‘eigen’ wordt. Zo ook dit keer: een felgekleurd blik van Pickwick dat ik vond bij de kringloop was mijn inspiratie voor een eigen variant op de urban jungle trend.

Een blik met mooie print kan op zichzelf al als accessoire worden gebruikt. Maar je kan het natuurlijk ook inzetten als originele ‘bloempot’. Het blik dat ik vond heeft zulke prachtige kleuren en heeft daardoor maar weinig extra’s nodig. Met een eenvoudig groen plantje erin is het een echte eyecatcher geworden in onze woonkamer. Wil jij jouw urban jungle en stolp ook net wat persoonlijker maken?
Het is in een handomdraai klaar!

Wat heb je nodig?

Voor het creëren van een urban jungle met eigen tintje heb je slecht de volgende dingen nodig:

  • Een blik met mooie print; deze vindt je op rommelmarkten of kringlopen, maar ook in je eigen keukenkast of de supermarkt. Let maar eens op de prints van verpakkingen van bijvoorbeeld olijfolie of tomatenpuree. Tip: buitenlandse blikjes kunnen ook erg mooi zijn. Kijk maar eens bij toko’s of tijdens je vakantie in een buitenlandse supermarkt of op een plaatselijke markt. Ook leuk: meerdere kleine blikjes met planten bij elkaar gegroepeerd. Houd er rekening mee dat de opening van je blik groot genoeg is om er een plantje in te doen, eventueel zelfs in een glazen potje
  • Een leuk plantje dat goed matcht met je blik. Heb je een blik met uitbundige print, kies dan voor een eenvoudig plantje. Heb je een blik dat wat neutraler is, pak dan uit met een plant met meer kleur of weelderig groeiend blad
  • Beetje potgrond
  • Een plastic diepvries- of boterhamzakjeinterieuradvies glazen stolp
  • Plakband
  • Eventueel een glazen potje om je plantje
  • Last but not least: een glazen stolp.
    Zorg dat deze hoger en breder is dan je plantje in blik, zodat het plantje voldoende ruimte heeft.


Hoe maak je het?

Zorg er allereerst voor dat je blik waterdicht is; zo voorkom je roestvorming van het blik als je de plant water geeft. Plak hiervoor een plastic zakje met de opening naar de boven binnen in het blik. De randen van het plastic zakje plak je met plakband goed vast aan de binnenkant van het blik, zo hoog mogelijk richting de opening van het blik, zodat er geen water tussen het zakje en het blik kan komen.

interieuradvies Glazen stolp deel 3 - foto 4Vervolgens heb je twee opties: óf je vult je blik met potgrond en plaatst daar je plantje in, óf je laat een glazen potje in je blik zakken, vult dit met potgrond en zet daar je plant in.

Geef je plantje een prominente plaats in huis, bijvoorbeeld onder een stolp. Want zo’n gave ‘bloempot’ mag zeker gezien worden!

Tip! Zet je jouw hippe plant in blik onder een stolp, zorg dat er dan wel voor dat je plant voldoende zuurstof krijgt. Dit kan je doen door de stolp op een boek of plastic stootdopjes te plaatsen (zie mijn vorige blog voor de instructie). Geef je plant daarnaast af en toe een uurtje frisse lucht door de stolp even opzij te zetten.

interieuradvies Glazen stolp deel 3 - foto 9

Ik zou het leuk vinden als je een foto maakt van jouw stylish verantwoorde urban jungle en die ter inspiratie plaatst op Instagram of Facebook en mij even tagt (karlienpleizier).

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf veertien in cijfers: