Geel in huis: durf jij voor deze kleur te gaan?

interieuradvies Lamp
Geel in het interieur. Je moet er een beetje lef voor hebben. En je moet er van houden. Maar een geel interieur doet mij toch vooral ook denken aan de zon. En daarvan kan ik heerlijk genieten.

Twijfel jij om geel toe te passen in je interieur?  De vele kleurschakeringen geel zijn prachtig te combineren met donkere, diepere en juist ook fellere kleuren. Maar welk effect heeft de kleur geel eigenlijk in je interieur?

Effecten van geel in je interieur
Geel is de kleur van de zon. Van hoop en blijheid. Geel heeft eigenlijk twee gezichten. Aan de ene kant staat geel voor positiviteit, frisheid, duidelijkheid, energie, optimisme, loyaliteit en intellect. Aan de andere kant symboliseert geel ook met lafhartigheid en bedrog. Een wat groezelige of sombere geeltint wordt zelfs in verband gebracht met ziekte, jaloezie en voorzichtigheid.

Geel in een interieur is de meest vermoeiende kleur voor je ogen. Te veel geel om je heen maakt het daarom moeilijker een taak af te maken en zorgt voor een gebrek aan concentratie. Je kunt er zelfs veeleisender van worden of meer kritisch. Heb je weinig geel om je heen? Dat kan zorgen voor gevoelens van angst of gebrek aan zelfvertrouwen.

Iedere cultuur geeft een eigen betekenis aan geel. In India wordt geel gedragen door handelaren. In Japan staat het voor moed en in andere culturen betekent geel rust of vrede.

Interieur kleuren
Geel kan dus een behoorlijk effect hebben op je gemoedstoestand. Net als eigenlijk iedere andere kleur. In dit blog lees je meer over de effecten van kleuren in je interieur.

Er zijn een aantal handige boeken geschreven over kleurgebruik in je interieur. Deze twee vind ik zelf aanraders om je te helpen bij het maken van de juiste kleurkeuzes: Het blijft natuurlijk ook een kwestie van smaak. Misschien vind jij geel wel helemaal geen mooie kleur. Of heb ik je nu juist geïnspireerd om met geel in je interieur aan de slag te gaan?

Heb jij geel in huis? Laat je even weten wat jouw mening is over geel in een inrichting? 

Foto 1: http://www.w24.co.za


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf vijf in cijfers: