Veel gestelde vragen (FAQ)

 • Ga jij als interieurstylist niet je eigen smaak doorvoeren in ons interieur?
  Nee, juist niet! Voor een goed advies heb ik juist jouw verhaal nodig om dat te kunnen vertalen naar een interieur dat echt bij jou past. Je hebt er toch niets aan om te wonen in een huis dat niet precies op jouw lijf geschreven is.

  Juist als onafhankelijk adviseur en juist met alle kennis van producten en materialen kan ik als stylist precies dat interieur ontwerpen dat echt klopt bij wie jij bent! Mijn eigen smaak is daarin totaal niet relevant.
   
 • Heb ik zelf nog wel inspraak over hoe het moet worden? Ik zie op televisie vaak dat mensen dan weg worden gestuurd en daarna helemaal niet blij zijn?
  Bij sommige televisieprogramma’s wordt er inderdaad voor gekozen om mensen weg te sturen uit hun eigen huis.

  Ik werk totaal anders. Voordat ik voor jou aan de slag ga, hebben we eerst uitgebreide gesprekken over wie je bent, waar je van houdt, wat je wilt bereiken enz. En naar wat je juist niet wilt. Ook heel belangrijk.  Ik ga op zoek naar jouw verhaal.

  Bovendien bestaat het traject uit meerdere stappen, waarin ik telkens contact met je heb voor feedback. Een eindresultaat waar je echt niet blij mee bent, is daarom niet mogelijk.
   
 • Hoe weet een stylist nou wat ik wel of niet mooi vind?
  Als interieurstylist ga ik samen met jou op zoek naar wie je bent, waar je van houdt, wat je wilt bereiken enz. En naar wat je vooral ook niet wilt. Dat doe ik door middel van gesprekstechnieken in combinatie met vakkennis. Als ik jouw verhaal leer kennen, kan ik dat vertalen naar producten, materialen, kleuren, sferen enzovoorts.

  Het is mijn vak om jouw verhaal en wie jij bent te vertalen naar de juiste sfeer en indeling van jouw huis.
   
 • Het inhuren van een interieurstylist kost zeker heel veel geld?
  Het inhuren van een interieurstylist kost inderdaad geld. Maar het zorgt er wel voor dat je geen verkeerde keuzes maakt. Omdat ik het totale plaatje in de gaten houd en niet bezig ben met losse elementen in de ruimte, voorkom je miskopen. Want die bank is misschien wel heel tof, maar bij jou veel te groot. En die verfkleur leek in de winkel heel mooi, maar valt bij jou toch echt totaal anders uit. En wat dacht je van het combineren van alle kleuren, materialen en elementen in de gehele ruimte. Vaak kan dat ook met bestaande materialen en onderdelen van je inrichting waar jij misschien al op uitgekeken bent, maar die met een andere combinatie ineens wel weer passen bij de sfeer die je zoekt.

  Als interieurstylist is het mijn vak om juist dat overzicht te houden, in stappen te werk te gaan en je te behoeden voor impulsaankopen.
  Zo creëren we samen een totaalplaatje dat helemaal aansluit bij wie jij bent!
   
 • Dan krijgen we zeker een showroom om in te wonen?
  Juist niet! Het liefst werk ik voor mensen die juist niet per se mee willen gaan in hippigheden en trends. Wie je bent is immers helemaal niet afhankelijk van wat er nu toevallig hip and happening is.

  Omdat ik werk vanuit mijn eigen Studio Loenz ben ik bovendien niet verbonden aan bepaalde merken of winkels. Hierdoor kan ik echt jouw verhaal naar boven halen en vertalen naar jouw wensen.

   
 • Wat nou als we het helemaal niet mooi vinden?
  Dat gebeurt niet. Mijn werkwijze is namelijk zo dat we het samen gaan doen.

  Als interieurstylist ga ik samen met jou op zoek naar wie je bent, waar je van houdt, wat je wilt bereiken enz. En naar wat je vooral ook niet wilt. Dat doe ik door middel van gesprekstechnieken in combinatie met vakkennis. Als ik jouw verhaal leer kennen, kan ik dat vertalen naar producten, materialen, kleuren, sferen enzovoorts.

  Bovendien bestaat het traject uit meerdere stappen, waarin ik telkens contact met je heb voor feedback. Een eindresultaat waar je echt niet blij mee bent, is daarom niet mogelijk.
   
 • Wat als ik helemaal niet buiten mijn grenzen wil gaan?
  Dat ga je ook zeker niet. We gaan samen op zoek naar jouw kaders. Maar ik ga zeker niet over je grenzen heen. Want als je iets echt niet wilt, waarom zou je dat dan moeten doen? Het gaat erom dat jij je weer fijn en veilig voelt in jouw huis. Daarvoor ga ik op zoek naar jouw verhaal. Dat doe ik door middel van gesprekstechnieken in combinatie met vakkennis. Als ik jouw verhaal leer kennen, kan ik dat vertalen naar producten, materialen, kleuren, sferen enzovoorts. Misschien een beetje buiten je standaard kaders, maar nooit buiten je grenzen!

 

 • Hoeveel tijd neemt interieuradvies in beslag? Wij hebben niet veel tijd om er uitgebreid mee aan de slag te gaan namelijk.
  Je hoeft ook niet veel tijd te hebben om er mee aan de slag te gaan. Juist omdat je een groot deel van ‘het denkwerk’ uit handen geeft.

  Door aan het begin van het traject samen goed op zoek te gaan naar jouw wensen en mogelijkheden, kan ik een duidelijk ontwerp maken speciaal op jouw smaak gemaakt. Hierdoor kun je na het traject zelf heel gemakkelijk op pad om de juiste spullen aan te schaffen. Indien gewenst zelfs met een uitgebreide boodschappenlijst.
   
 • Kost het niet heel veel tijd om een stylist uitgebreid te vertellen wat mijn smaak is? Die tijd kan ik wellicht beter zelf op zoek gaan naar leuke spullen.
  Met de juiste vragen en gesprekstechnieken kan ik in een uitgebreid gesprek een goed beeld krijgen van jouw smaak en jouw wensen en mogelijkheden. Als jij mij jouw verhaal vertelt, vertaal ik dit naar een passend interieur. Zo krijg je een uitgebreid stylingontwerp waarmee je zelf gemakkelijk op pad kunt om de juiste spullen aan te schaffen. Indien gewenst zelfs met een uitgebreide boodschappenlijst. Daar win je juist heel veel tijd mee, want je hoeft niet meer uitgebreid woonwinkels te bezoeken, kleurkeuzes te bepalen, het internet af te struinen enzovoorts. En bovendien behoed het je voor het maken van impulsaankopen waar je later spijt van krijgt.
   
 • Hoe ga je precies te werk?
  Wanneer ik voor jou aan de slag ga, hebben we eerst een uitgebreid gesprek over jouw wensen en mogelijkheden. Aan de hand daarvan bepalen we wat het beste voor jou werkt. Ieder mens is anders en ieder huis verdient zijn eigen aandacht. Daarom werk ik niet met vaste pakketten.

  Een traject bestaat over het algemeen wel uit een aantal stappen. Een uitgebreid ‘interview’ over jouw smaak, wensen, mogelijkheden, manier van leven enzovoorts. Door de juiste vragen te stellen en echt met jullie in gesprek te gaan, kan ik op dat moment al heel goed een beeld maken van wie je bent en hoe dat te vertalen is in beelden.

  Dit vertaal ik naar een moodboard. Een moodboard laat een bepaalde sfeer zien die we neer gaan zetten in jouw interieur. Het is dus geen collage met allerlei plaatjes uit tijdschriften of van internet. Een moodboard laat puur de stijl en sfeer zien die we gaan neerzetten om te zorgen voor een mooie harmonieus geheel.

  Pas na goedkeuring van het moodboard ga ik dieper in op de details. Welke meubels, kleuren, materialen, vormen enzovoorts passen bij deze sfeer en stijl. En passen dus bij jou.

  Afhankelijk van jouw wensen volgt dan een plan met plattegronden in 2d of 3d, kleurkeuzes, materialenplan (welke stoffen voor meubels, raambekleden, vloer enz.), meubels, accessoires, raam- en wanddecoratie.

  Alles met het uitgangspunt: jouw verhaal vertalen naar een interieur dat jou past als een jas!
   
 • Maak je ook collages waarmee ik zelf aan de slag kan gaan?
  Collages maak ik niet. Wel een moodboard. Een collage is vooral een verzameling van objecten en kleuren en dergelijke die je mooi vindt. En dat is een prachtig begin om voor jezelf te maken. Dus ga daar zelf vooral mee aan de slag!

  Ik maak een moodboard. Op een moodboard komt vooral de sfeer en stijl naar voren die je terug gaat zien in jouw interieur. Een moodboard laat nog geen specifieke meubelstukken zien. Een moodboard gaat nog niet in op de details.

  Om jouw verhaal goed te vertalen naar jouw interieur zal eerst de juiste sfeer bepaald moeten worden. De details komen bij de volgende stap. Zo zorg je ervoor dat je een mooi, harmonieus geheel gaat krijgen in plaats van een verzameling van losse elementen die allemaal mooi zijn op zichzelf, maar samen misschien wel helemaal niet tot hun recht komen. Het gaat om het vinden van de juiste balans.
   
 • Geef je ook workshops?
  Jazeker geef ik workshops. Voor groepen van minimaal 6 personen geef ik workshops ‘basis interieurstyling’. In een dagdeel of avond krijg je tips en trucs, hulp bij keuzes maken, stijlvoorbeelden, kleuradvies en natuurlijk een zelfgemaakte collage waarmee thuis verder aan de slag kunt.

  Superleuk als vrijgezellenfeesten, verjaardag, teamuitje of gewoon omdat je samen iets leuks wilt doen zonder directe reden 

  Deze gezellige en leerzame workshop kost € 37,50 pp en kan bij mij op kantoor maar ook bij jou thuis gegeven worden.
   
 • Kan ik ook portfoliomateriaal bekijken?
  Natuurlijk heb ik een uitgebreid portfolio met voorbeelden van huizen en bedrijven waarvoor ik ontwerpen heb gemaakt en waar ik adviezen heb gegeven. Enkele voorbeelden vind je op de plaatjespagina

  Echter, deze zijn nooit naar jouw smaak. Ze vertellen namelijk het verhaal van deze mensen. En niet jouw verhaal. Omdat ook zij kozen voor een onafhankelijk ontwerp speciaal naar hun wensen en mogelijkheden gecreëerd.

  Liever laat ik je daarom in een vrijblijvend gesprek zien en horen wat de mogelijkheden voor jou zijn.
   
 • Heb je verschillende pakketten waaruit we kunnen kiezen?
  Omdat ieder verhaal anders is en elk mens zijn eigen wensen heeft, werk ik niet met pakketten. Ik kijk graag naar wat jouw wensen zijn en wat binnen jouw mogelijkheden past. Zo is er voor jou namelijk altijd een oplossing voor jouw ‘interieurprobleem’, omdat ik je niet ‘in een standaard pakket hoef te gieten’. In een vrijblijvend gesprek kijk ik graag met je naar wat voor jou de ideale werkwijze is.

 

Neem nu contact op