5 tips voor een heerlijk zomers interieur

interieuradvies zomers interieur startDe zomer. Van alle seizoenen toch echt veruit mijn favoriet! Een vriendin zei me ooit eens dat ze door de wisseling van de seizoenen het warme weer extra weet te waarderen. Persoonlijk mag van mij de zon het hele jaar gewoon schijnen hoor. Ook zonder sneeuw, regen en hagel houd ik van haar warmte en de sfeer die erbij hoort.

Wil jij na de zomer toch dat sfeertje in huis houden? Ook zonder dat je je hele huis in een maritiem thema moet hullen, kun je de zomer in huis halen en houden.

Ik geef je 5 tips voor een zomers (t)huis.

1. Vloer
Een belangrijk sfeerbepaler in je interieur is de vloer. Een belangrijk element van de zomer is het strand. Maar om nou je hele vloer vol zand te strooien, gaat wellicht een tikkeltje te ver.

Gelukkig zijn er veel soorten vloeren die dat zomerse strandsfeertje goed benaderen. Kies bijvoorbeeld voor een laminaat met een strandlook. Of voor een grove houten vloer met flinke noesten en spleten. En wat dacht je van een vloer van schelpen in je badkamer? 

interieuradvies zomers interieur houten vloerinterieuradvies schelpen vloer

2. Kleur
Voor een zomerse sfeer in huis kies je voor frisse, lichte kleuren. Hoe lichter je interieur, hoe meer je de zomer voelt. Combineer je dit met vrolijke tinten dan zet je de zomerse blijheid nog meer kracht bij.

interieuradvies zomers interieur hangstoel en ananas

 

 

 

 

 

 


3. Bloemen
Voor mij is de zomer onlosmakelijk verbonden met bloeiende bloemen en mooie planten.interieuradvies Glazen stolp deel 2 - foto 2

Niets zo mooi als paarse heide in bloei of weelderige bloementuinen met volop kleur. Wil jij geen standaard bosje bloemen op tafel? In dit eerdere blog vind je een leuk alternatief.

4. Materialen
Kies voor natuurlijke, duurzame materialen om te zorgen voor een zomers (t)huis. Hout, maar ook steen (in de vorm van mooie tegeltjes bijvoorbeeld) geven je inrichting dat buitengevoel. Maar ook riet, rotan, jute of juist dunne wapperende gordijnstoffen halen dat heerlijke strandgevoel bij jou in huis.

interieuradvies zomer in huis surfplankinterieuradvies zomers interieur frisse kleuren en prints

 

 

 

 

5. Kunst
Wil jij niet je hele huis in een zomers thema onderdompelen, maar wel een zomers tintje? Kies dan voor bijvoorbeeld een schilderij of kunstwerk in zomerse sferen. Of voor prints met een zomerse symboliek, zoals (de nu heel hippe) flamingo of parasols of een mooie ondergaande zon. En je kunt natuurlijk ook je surfplank gewoon middenin de kamer zetten. 

interieuradvies zomer in huis kunst keniaAl zou mijn man dan vooral een schilderij met een barbecue ophangen denk ik…

Deze zomer ontdekte ik heel toffe kunstwerken uit Kenia. De beelden zijn gemaakt van gerecyclede teenslippers. Briljant bedacht toch!

Zo haal je toch subtiel de zomer in huis.


Houd jij ook zo van de zomer? En is jouw huis ook gehuld in een zomerse sfeer? Ik hoor heel graag hoe jij dat strandgevoel in je huis houdt. 

Foto 1: styledcanvas.com, Foto 2: www.houzz.nl, Foto 3: www.trendir.com, Foto 4: us.billabong.com, Foto 5: gastblogster Karlien Pleizier, Foto 6: us.billabong.com, Foto 7: www.harpersbazaar.com, Foto 8: Studio Loenz

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zes in cijfers: