Patronen in huis? Drie keer waarom!

interieuradvies 3 redenen voor patronen in je interieurDoor: Hester Catau 

Waarom patronen in je interieur? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om kunst, illustratief of prachtig fotografisch werk op te hangen in je interieur. Maar er zijn nog veel meer manieren om meer van jezelf en je persoonlijkheid toe te voegen qua smaak. Bijvoorbeeld ook in de stoffen die in je interieur voorkomen. Of in je behang in de vorm van motieven en diverse soorten patronen.

De volgende 3 punten geven aan waarom patronen een must zijn om jouw interieur te verrijken:

1. Eigen visie: Grafische vormen, lijnen of illustratieve patronen kunnen je interieur een heel eigen persoonlijkheid en/of een bepaalde uitstraling geven.  Een uitstraling die jij zoekt en mooi vind en wat echt bij jou past. Zodat de ruimte echt helemaal aansluit op wie je bent en wat jouw persoonlijkheid is en waar jij je goed bij voelt. De juiste patronen maken van jouw huis dus nog meer jouw thuis.

2. Sfeer: Met patronen kan je bijvoorbeeld een heel strakke moderne of een romantische sfeer creëren. Je kan ook juist heel bombastisch en eclectisch te werk gaan. Je kunt er voor kiezen om bewust veel of juist weinig patronen te gebruiken voor de juiste balans. Je kan het net zo rustig of bont maken als je zelf wil. Patronen helpen je dus jouw gewenste sfeer nog meer kracht bij te zetten. 

3. Meerwaarde: Patronen in je interieur zijn als een mooi kledingstuk waarvan je de stof door je vingers laat gaan en waarvan je de structuur bewondert. Ze geven het geheel een bepaalde meerwaarde. Door de herhaling of door hetgene dat erop afgebeeld is. Net dat beetje extra naast de andere decoratieve mogelijkheden waarmee je kan experimenteren in je huis en om het zo meer eigen te maken.

interieuradvies 3 redenen voor patronen in je interieur liggendPersoonlijk hou ik van veel verschillende patronen. Al is het bladerenpatroon op het voetenbankje op de foto wel een absolute favoriet.

Zijn er bepaalde patronen in je interieur die tot jouw favorieten behoren? Zoals bijvoorbeeld visgraat, Botanical/ bloemen of retropatronen?
 

Laat het dan weten in een reactie. Ik ben benieuwd! 

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf twaalf in cijfers: