Design fauteuil van de maand mei: Egg Chair

interieuradvies egg chair
De design fauteuil van de maand mei is de Egg Chair van Arne Jacobsen. Jacobsen ontwierp deze Egg in eerste instantie voor de lobby van het SAS Royal Hotel in Kopenhagen in 1958. Uiteindelijk ontwierp hij overigens de gehele inrichting van het hotel tot aan de handgrepen van de ramen aan toe.

Voor mij is de Egg Chair wederom een topper tussen de designklassiekers, omdat ook hier weer functie boven vorm gaat. En dan nog is het een schitterende stoel. Een kenmerk van Scandinavisch design. En tekenend voor zijn ontwerper: altijd een geslaagde combinatie van vorm en functie.

Arne Jacobsen was een van de meest invloedrijke Deense ontwerpers en architecten uit de vorige eeuw. Hij vond vooral dat zijn meubels comfortabel moesten zijn en liet ze daarom door iedereen testen. En zo kwam het dat de postbode als hij ’s ochtends de post kwam brengen het nieuwe ontwerp even moest uitproberen.

The Egg Chair is als design fauteuil een klassieker vanwege zijn unieke manier van vervaardigen. Jacobsen gebruikte een voor die tijd nieuwe techniek. Maar de stoel mag zich vooral design klassieker noemen vanwege zijn tijdloze schoonheid.

interieuradvies egg chair rotan

Wil je een echte originele in je woonkamer? Daarvoor zul je zo’n 5000 euro over moeten hebben.

Gelukkig zijn er ook remakes van deze prachtige stoel te verkrijgen. Zoals deze rotan versie van HK living.

Maar ook in stof en leer (zoals de originele design fauteuil bedoeld is), vind je ze in allerlei kleuren voor schappelijke prijzen.

Trouwens, nog een leuk weetje: Arne Jacobsen ontwierp niet alleen deze Egg Chair en andere design fauteuils. Hij is ook de ontwerper van onder andere het bestek uit de film '2001 A Space Odyssey '. Iets wat bij mijn kinderen een groot ‘Wow-effect’ teweegbracht.

Meer weten over design fauteuils? Lees dan bijvoorbeeld ook dit blog over de Eames Lounge Chair of deze over De Panton. Of ga jij voor een koninklijke zit met de Proust?

En wil je nog meer weten over design fauteuils? In dit fantastische boek vind je 1000 design fauteuils. Inspiratie genoeg dus!

 

Welke design fauteuil is jouw favoriet? En waarom vind je deze zo vreselijk mooi? 

Foto: https://www.bloglovin.com

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zeven in cijfers: