Tips voor het kiezen van je tuinset

interieuradvies tuinset 6
Door: Fonteyn

Ga jij naar het park in je eigen tuin?  

Wil je ontspannen op jouw persoonlijke stukje groen? Met een comfortabele tuinset kun je het juiste gevoel oproepen. Het zal net zijn of je hele dagen in het park zit te genieten. Dit is precies waar op de Dag van het Park jaarlijks aandacht voor wordt gevraagd: meer groen in de stad en mensen opnieuw kennis laten maken met het park in de buurt.
Met welke tuinset ga jij het ‘parkgevoel’ oproepen in jouw omgeving? 

De juiste tuinset  

Er bestaan verschillende tuinsets.
Een loungeset is erg bekend, maar er zijn ook bistrosets, diningsets en lounge diningsets.
In het onderstaande overzicht zie je precies wat dit voor tuinsets zijn, waarna het eenvoudiger wordt om een beslissing te maken.


interieuradvies tuinset 1Bistroset
De bistroset: een kleine tafel en stoelen. Ideaal voor twee personen. Een romantische avond wordt al snel overgetelijk, want de charme van deze set zal de sfeer zeker ten goede komen. Leg er nog een paar leuke kussens bij, steek een kaars aan, en geniet van een hapje en een drankje. Met de bistroset is het eenvoudig om met je geliefde een luxe picknick te houden in jouw tuin.  

Loungeset
Hier heb je vast wel vaker van gehoord. Het bestaat uit een bank met een tafel en lage stoelen, waar je met een heleboel vrienden kunt gaan zitten of liggen. Hiermee creëer je zeker het gevoel dat je lekker in het park aan het relaxen bent.
Het verschil is dat dit volledig jouw domein is. Fantastisch toch?

interieuradvies tuinset 2Diningset
De set kan uit een hoge of lage tafel en stoelen bestaan. Als je graag buiten eet, is deze set handig. Stijlvol en tegelijkertijd erg praktisch. De diningset is overigens ook zeer geschikt voor ouderen, want uit de bijbehorende stoelen kunnen ze makkelijk opstaan. Bijkomend voordeel is dat deze tuinset makkelijk te verplaatsen is. Het is tevens mogelijk om voor een set met verstelbare stoelen te gaan.

Lounge diningset
De loungeset is al eerder benoemd. Er is ook nog de lounge diningset. Nu je weet wat een diningset is, kun je waarschijnlijk zelf al bedenken wat dit voor tuinset is. Met de lounge diningset vang je twee vliegen in één klap: een tafel om aan te eten en een bank waarop je kunt ontspannen.

Waar ga je voor? 
Als je eenmaal weet voor welke tuinset je wilt gaan, is het nog belangrijk om naar het materiaal te kijken. Welke stijl heeft de rest van de tuin? Op basis daarvan kun je bijvoorbeeld kiezen uit hout, riet, aluminium, ijzer of natuursteen. 
Op de site van Fonteyn vind je zeker een tuinset naar jouw smaak. 

Het gaat erom dat jij je prettig voelt in je eigen tuin, net als in het park waar rust, ruimte en sfeer te vinden is. Zo kom je erachter dat je helemaal niet per se de deur uit hoeft te gaan, op de achterdeur na dan.

Hoe zie jij je tuin en voor welk type tuinmeubelset ga jij? Of heb je er al een waar je erg tevreden over bent? Deel het gerust in een reactie hieronder.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf zeven in cijfers: