Buitenspeelgoed: low budget tips en inspiratie

interieuradvies Buiten spelen keukenDoor: Aline Landman

Het is vandaag de 10e nationale buitenspeeldag. Een dag die bij uitstek bedoeld is om onze kinderen meer te stimuleren buiten te spelen.

Oud
Ik klink vast onwijs oud als ik zeg dat het wat dat betreft voor ons vroeger veel makkelijker was. Wij hadden simpelweg niet zoveel te kiezen qua televisie en andere media. Er zat dus weinig anders op dan buiten spelen als we ons niet stierlijk wilden vervelen. We speelden met alle buurtkinderen buiten totdat het tijd was om te gaan eten of slapen.

Mijn kinderen vinden het veel lastiger als ze buiten zijn. Ik denk dat dat sowieso komt omdat er minder kinderen buiten spelen, maar ook omdat ze minder gestimuleerd (hoeven te) worden om dingen te bedenken die ze buiten kunnen doen. Ze vervelen zich buiten al snel en hebben ons dan nodig om ‘vermaakt’ te worden.

Genieten
Toch merk ik dat mijn kinderen enorm kunnen genieten van het buiten spelen, zeker wanneer de afleiding van bijvoorbeeld schermpjes en televisie er simpelweg niet is. Iedere zomer wanneer wij op vakantie zijn, wordt de televisie totaal niet gemist. Op een camping zijn er natuurlijk sowieso veel meer kinderen buiten waardoor je elkaar veel makkelijker kunt vinden. Maar hoe moet dat dan wanneer we niet op vakantie zijn?

interieuradvies Buiten spelen autobaanCreatief
Je herkent het vast wel dat jouw kinderen allerlei speelgoed (voor buiten of binnen) op de reclame voorbij zien komen dat ze allemaal willen hebben. Maar wanneer ze dat daadwerkelijk hebben gekregen of gekocht, zijn ze er vaak na een hele korte tijd alweer op uitgekeken. En met een lege doos, wc-rolletjes, bubbeltjesplastic of iets anders ‘waardeloos’ kunnen ze zich vaak uren vermaken. Als we dat nou eens met elkaar combineren en onze kinderen hiermee creatieve dingen laten bedenken? En als wij ze dan hierbij helpen, slaan we twee vliegen in een klap; kwali-tijd met de kinderen en zij vermaken zich prima. En ook nog eens zonder dat het al te veel kost!

interieuradvies Buiten spelen bowlingbaan


Ideeën
Om wel in de sfeer van het buiten spelen te blijven, ben ik gaan zoeken naar leuke ideetjes om met kosteloos materiaal speelgoed of spelletjes te maken voor buiten. Kijk maar eens op mijn Pinterestbord over doe-het-zelf vondsten voor buiten.
Ik weet in ieder geval heel zeker dat er bij ons thuis een heleboel leuke dingen uitgeprobeerd gaan worden komende zomer!

Heb jij ook nog leuke tips hoe je kinderen zich buiten vermaken?
Ik vind het natuurlijk heel leuk als je dat hieronder in een reactie met me deelt.
  

Foto1: http://www.theidearoom.net, Foto2: http://www.woohome.com,
Foto3: http://playtivities.com


Laat een bericht achter - aantal berichten: 1Karlien
Flessenvoetbal is bij ons een oude favoriet!
24-06-17 | 18:23
Laat een bericht achter

Schrijf elf in cijfers: