Bezoek

interieuradvies messHoe vaak gebeurt het jou? Dat er iemand bij je langskomt en je jezelf hoort zeggen: “Let niet op de rommel, maar….” Of: “Het is nog niet helemaal zoals we het willen hoor,maar…”.

Hoe vaak verontschuldig jij je dus eigenlijk voor je interieur? Best wel vaak he! Dat dacht ik al. Zo dicht verbonden staat ons huis met ons gevoel van wie we zijn.

Daarom wil ik zo graag mensen helpen een thuis te creëren waarbij het niet uit maakt wat een ander vindt. Simpelweg omdat het jou omarmt. Omdat jij je er thuis voelt. Er thuis komt. Er je rust vindt. En dan hoef je je niet te schamen of te verontschuldigen: omdat het uitstraalt waar jij voor staat. En daar hoort schaamte nooit bij!

Wanneer ik start met een interieurontwerp en met mensen in gesprek ga, hoor ik zo vaak: “Ja maar, als er dan bezoek komt dat kunnen ze niet lekker zitten.” Of: "Ja maar, hoe moet dat dan tijdens een verjaardag?”.

Zoveel mensen richten hun huis in voor hun bezoek. Voor anderen. De beste les die ik ooit leerde over interieurstyling kreeg ik niet op de academie, tijdens een training of uit een vakblad. De beste tip kreeg ik toen ik op kamers ging wonen in Nijmegen voor mijn studie Communicatiewetenschap (en dat kleine kamertje vol stoelen en banken wilde proppen voor gezellige avondjes met vrienden).

Van mijn vader: “Je woont hier voor jezelf, niet voor je vrienden. Als jij een lekker plekje maakt voor jezelf, komen mensen graag bij je langs. Ook als ze daarvoor op de grond moeten zitten.”

Het maakt anderen niet uit, wat voor inrichting jij hebt, als ze daarin jouw sfeer en eigenheid terugzien. Want ze komen voor jou. En jouw interieur straalt alles uit wat jij voor hen bent. En als dat die lieve, chaotische rommelkont is waar ze zo lekker mee kunnen vieren hoe mooi het leven is; stop dan vandaag nog met je daarvoor excuseren! 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf twaalf in cijfers: