Accessoires

interieuradvies planten bij elkaar Heb jij soms ook geen idee wat je met al die leuke accessoires aan moet? Of vind je het er bij een ander altijd heel mooi uitzien en wordt het een rommeltje als je het zelf doet? Ik geef je 5 tips om je op weg te helpen!

1. Maak groepjes van je accessoires (three is the magic number! en oneven is het sleutelwoord). Het hoeft helemaal niet symmetrisch te zijn als je meerdere dingen in dezelfde stijl bij elkaar zet. Dat zorgt juist voor een speels effect. En zeg nou zelf; de tijd dat onze moeders een even aantal plantjes in precies dezelfde potjes op exact dezelfde afstand in de vensterbank hadden staan, hebben we allang achter ons gelaten toch?

2. Gebruik niet teveel! Als je gek bent op accessoires en graag naar nieuwe snuisterijen op zoek gaat, wissel dan af en toe eens een beetje af. Het voelt gewoon weer alsof je allemaal nieuwe spulletjes hebt wanneer je ze na een tijdje weer tevoorschijn haalt. Hoe leuk is dat?! En het is nog beter voor je portemonnee ook.

3. Varieer in hoogte. Door bijvoorbeeld meerdere kandelaars van verschillende hoogte bij elkaar te zetten, creëer je diepte. En natuurlijk kan dat ook met planten, foto’s, vaasjes, kussentjes enzovoorts. Dat levert een spannender geheel op.

4. Kies voor eenheid in kleuren of structuren. Zo kun je dus gaan voor spulletjes met dezelfde kleurtoon die wel van verschillende materialen zijn gemaakt. Of misschien kies je liever voor dezelfde materialen in een mix van kleuren. Een trucje daarbij is om altijd 2 van de 3 dingen hetzelfde te laten zijn. Bijvoorbeeld hetzelfde materiaal, dezelfde kleur, maar een andere vorm. Of: dezelfde vormen, hetzelfde materiaal, maar verschillende kleuren. Probeer het maar eens. 

5. Kies vooral voor accessoires die jij leuk vindt! Dus heb lak aan trends, het is veel belangrijker dat jij spulletjes om je heen hebt die bij jou passen. Iets dat voor jou emotionele waarde heeft, maakt je namelijk veel blijer dan die 13-in-een-dozijn cactus van die hippe woonwinkel! Tenzij je natuurlijk net als ik al sinds eeuwen dol op cactussen bent.... 

Foto: http://www.myunfinishedhome.com

 

 

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf elf in cijfers: