7 tips voor een opgeruimde kinderkamer

interieuradvies opruimen kinderkamer 1
Door: kindercoach Aline Landman

Het opruimen van de kinderkamer. Je kent het vast wel; je kinderen zijn in no-time klaar met hun kamer opruimen. Terwijl diezelfde kinderkamer er net nog uitzag alsof er een tornado door was geraasd. En dan die blik; zo’n engelachtig gezichtje met grote ronde ogen, driftig naar je knikkend terwijl ze zeggen: “Ik heb echt alles opgeruimd hoor!” Tijdens het controleren van de kinderkamer blijkt dat de kast amper dicht kan, omdat er onder het bed ècht niks meer gepropt kon worden. En de koppies worden nog onschuldiger: “Zie je wel, niks aan de hand. Alleen mijn kast wordt een beetje te klein.”

7 tips voor het opruimen van de kinderkamer
Kinderen hebben geen zin in opruimen, want ‘ze weten toch wel waar alles ligt’. Jij wilt dat de boel er gewoon toonbaar uitziet en dat je kroost leert wat opruimen nou eigenlijk is.

Wat nu?

Ik geef je zeven tips

interieuradvies opruimen kinderkamersinterieuradvies opruimen kinderkamer 3

 

 

 

 

 1. Bepaal (samen) wat bij opruimen hoort. Alleen rondslingerende rommel? Of bijvoorbeeld ook afstoffen en stofzuigen?
   
 2. Welke manier van opruimen vind je (kind) het prettigst? Misschien werkt het prima om vanaf een punt de kamer rond te gaan. Het kan ook dat je liever eerst alle kleding in de was doet, daarna alle lego sorteert enzovoorts.
   
 3. Laat je kind dagelijks zelf zijn bed opmaken. Dekbed rechttrekken, voeteneinde instoppen, kussen opschudden, knuffels netjes. Dat klinkt misschien zinloos, maar nu raakt je kind minder snel iets kwijt in zijn bed en het ziet er gelijk al wat netter uit.
   
 4. De bureaustoel is geen kapstok. Schone kleding kunnen ze zelf in de kast hangen of leggen, de rest kan in de was. Dat scheelt gelijk een berg rommel, want de kleren hoeven nu niet steeds van de stoel op de grond gegooid te worden wanneer de bureaustoel nodig is om op te zitten.
   
 5. Zorg voor voldoende opbergruimte. Wanneer je kind weet op welke plek zijn spulletjes moeten worden opgeruimd, is het een stuk makkelijker om dat ook meteen te doen.
   
 6. Laat je kind zelf opruimen en neem het niet over, omdat jij het zelf sneller of beter kunt. Dat is misschien wel zo , maar wanneer jij het overneemt krijgt je kind het idee dat hij het toch niet goed doet. En dan zal hij de volgende keer dus nog minder gemotiveerd zijn.
   
 7. En last but not least; (leren) opruimen is goed en hoort er absoluut bij, maar vergeet niet dat er ook geleefd mag worden!
   

Voor de kinderen; succes! Voor de papa’s en mama’s; geniet van je opruimende kroost en van de rust voor jezelf!

Welke tip heb jij nog meer voor het opruimen van kinderkamers? Fijn als je deze hieronder wilt delen! 

Foto 1: https://www.overstock.com

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf veertien in cijfers: