7x luchtzuiverende kamerplanten

interieuradvies luchtzuiverende plant1Door: Megan Geurts

Altijd leuk, wat groen in huis. Het fleurt de boel op en straalt rust uit. Kamerplanten zorgen daarnaast voor een schonere lucht, waardoor ze een positief effect hebben op onze gezondheid. Maar wat nou als je een drukke baan hebt en veel van huis bent? Dan is er niemand om voor die arme planten te zorgen. Geen punt. Gelukkig zijn er ook planten waar je weinig naar hoeft om te kijken. Wél de voordelen, niet de zorgen.

Buiten dat planten er leuk uitzien, is het plaatsen van planten in je huis ook een duurzame manier om snel de luchtkwaliteit te verbeteren. Uit onderzoek van de NASA blijkt dat er een aantal planten zijn met een uitzonderlijke werking. Deze planten kunnen schadelijke gassen absorberen en de binnenlucht reinigen. Veel van deze planten kunnen ook nog eens tegen weinig licht, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat ze er beteuterd bijhangen als je thuiskomt na een weekendje weg. De volgende 7 kamerplanten zuiveren de lucht en kun je bijna onmogelijk dood laten gaan:


 

interieuradvies luchtzuiverende planten6

1. De krulvaren

De krulvaren is een van de meest efficiënte planten voor het filteren van de lucht, omdat hij ook schimmels uit de lucht verwijdert en de lucht bevochtigt.
Het is een sterke kamerplant, die zelfs gedijt in donkere hoeken.

Bron: www.luchtzuiverende-planten.nl

 

interieuradvies luchtzuiverende plant4

2. De aloë vera

De aloë vera is een makkelijke plant die weinig verzorging vraagt. Hij neemt vooral formaldehyde en benzeen op en mag op zowel lichte als donkere plekken in huis staan. Het is daarnaast een goede graadmeter: als er bruine plekjes op de plant verschijnen, dan is dat een teken dat de lucht sterk verontreinigd is.

Bron: www.ikea.com

 

interieuradvies luchtzuiverende planten7

3. De philodendron

De philodendron verwijdert formaldehyde uit de lucht en gedijt het best bij matig, indirect zonlicht.

Het is een snelgroeiende plant die bekend staat om zijn hartvormige bladeren. Let op, deze plant is giftig voor huisdieren.

Bron: www.ogreen.eu

 

 

interieuradvies luchtzuiverende plant34. De graslelie

De graslelie is zo’n makkelijke plant, dat het ook wel de bijnaam ‘studentenplant’ heeft. Hij zuivert de lucht van benzeen, formaldehyde en xyleen. De kamerplant heeft groen met gele bladeren en mag zowel in de zon als in de schaduw staan. Pas als de grond droog wordt, heeft de plant wat water nodig.

Bron: www.intratuin.nl

 

interieuradvies luchtzuiverende plant15. De pothos klimop plant

De pothos klimop plant verwijdert benzeen, formaldehyde, xyleen en tolueen uit de lucht.

Het is een snelgroeiende plant die zelfs op donkere plekken zijn heldere groene kleur behoudt. Let op, ook deze plant is giftig voor huisdieren.

Bron: Mijn eigen woonkamer

 

 

 

interieuradvies luchtzuiverende planten56. De chinese evergreen plant

De Chinese evergreen plant is een sierlijke, sterkte kamerplant die benzeen en formaldehyde uit de lucht verwijdert. Hij tolereert donkere standplaatsen en heeft een lange levensduur. De plant is verkrijgbaar in verschillende variaties, met een grote verscheidenheid in bladkleur.

Bron: www.costafarms.com

interieuradvies luchtzuiverende plant27. De lepelplant

De lepelplant verwijdert benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen, en ammoniak uit de lucht. De plant is te herkennen aan zijn donkergroene bladeren en witte bloemen en is bijna niet kapot te krijgen. Wanneer hij gaat hangen en water krijgt, neemt hij zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Helaas is ook deze plant giftig. Dat wordt kiezen: een kat of een plant? Ik weet mijn keuze, toch maar de kat! Maar gelukkig zijn er dus heel veel andere planten om uit te kunnen kiezen. 

Bron:

www.bloemenbureauholland.nl

 

 

Wat is jouw favoriete kamerplant? Laat het hieronder weten in een reactie. 

BewarenBewaren


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf tien in cijfers: