3 tips voor een persoonlijk interieur

interieuradvies 3 tips voor een persoonlijk interieur - foto 2Door: Karlien Pleizier

Hou jij net als ik van binnenkijken in andermans interieur? En voeg je aan je eigen huis ook graag een persoonlijke sfeer toe? Dan behoor je net als ik vast tot de stiekeme "gluurders" ;-)

Ik beken: ik kan urenlang huizen bekijken op Funda en me verliezen in het scrollen door interieurfoto's op Pinterest. Ook blader ik altijd direct door naar de 'binnenkijkers' in tijdschriften. Wat mij zo fascineert aan binnenkijken in andere huizen, zijn de items die een inrichting persoonlijk maken, waardoor huis een weerspiegelt wie er wonen.

Hoe je aan jouw inrichting een persoonlijke touch kan toevoegen?

Ik geef je 3 tips:

1. Hobby's laten terugkomen
Laat in je interieur zien waar jij van houdt! Je omringd voelen door spullen die bij jou horen, geeft je een echt thuisgevoel. Geef bijvoorbeeld je favoriete boeken een prominente plaats in een boekenkast of op een plank aan de wand. Hou je van muziek? Dan verdient jouw platenspeler of mooie geluidsinstallatie een ereplaats in jouw huis. Gek op een bepaalde sport? Heb je er dan al eens gedacht om een sportattribuut aan de muur te hangen? Creatief met naald en draad? Show je mooiste garen, lapjes stof en eigen creaties!

2. Verzamelingen als interieurobject
Verzamel je graag? Bijvoorbeeld mooi servies, boeken, speelgoedautootjes, noem maar op? Zet alles bij elkaar, dan oogt het als een eenheid. Verzamel je allerlei verschillende spulletjes? Stel ze tentoon in bijvoorbeeld een buffetkast met glazen deurtjes. Dat ziet er niet alleen gezellig uit; het oogt meteen wat minder rommelig en meer als een select samengesteld geheel. Een heel “eigen” rariteitenkabinet waar je naar kan blijven kijken!

3. Hou het klein!
Persoonlijke details hoeven niet groot te zijn. Kijk hier maar eens naar: ooit begonnen als plaats om een gelukspoppetje tijdelijk op te hangen, is dit deurknopje door de jaren heen versierd met vele geluksbrengertjes en is het onderdeel geworden van ons interieur.


interieuradvies 3 tips voor een persoonlijk interieur - foto 1interieuradvies 3 tips voor een persoonlijk interieur - foto 3

 

Welke items maken jouw interieur helemaal 'jij'?

Laat het weten in een reactie!


PS: Een boekentip voor nog meer inspiratie en "gluren bij de buren" is 'Zweedse details' van Annika Huett en Olf Huett Nilsson (oorspronkelijke titel 'Detaljer hemma'). Een boek met alleen maar plaatjes van huizen met veel persoonlijke interieurstijlen. Ik kocht het tijdens onze vakantie in Zweden en kan er in blijven bladeren.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

Schrijf acht in cijfers: